[Update] Officieel: Huawei Mate 20 Pro Android 10-bètaprogramma van start

[Update] Officieel: Huawei Mate 20 Pro Android 10-bètaprogramma van start

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

*Update 25-01 14.44 uur: Volgens @Huawei_Blog is het bètaprogramma voor de Huawei Mate 20 Lite ook van start gegaan. Deze telefoon kan over enige tijd dus ook een update naar EMUI 10 gebaseerd op Android 10 verwachten.

Huawei Mate 20 Pro EMUI 10 bèta

Er was veel onduidelijkheid omtrent de EMUI 10-update met Android 10 voor de Huawei Mate 20 Pro. De update was namelijk foutief alvast uitgerold naar een consument en een reviewer van Dutch Cowboys die ze onbedoeld op hun telefoon kregen. Even werd er door sommige media gedacht dat de update voor de stabiele versie alvast werd uitgerold, maar het ging in feite om software die bedoeld was voor intern gebruik, alvorens de bètaversie van EMUI 10 voor consumenten beschikbaar is. Pas na die testperiode zal de stabiele versie beschikbaar worden.

De EMUI 10 bèta is vanaf nu beschikbaar voor gebruikers die zich via de Beta-app van Huawei hebben ingeschreven om Android 10 te testen. Androidworld heeft hiervoor een screenshot ontvangen van een lezer die alvast de bevestiging kreeg dat Huawei bezig is met het uitrollen van de bèta. Het nieuws werd later ook door Huawei zelf aan onze redactie bevestigd. Volgens Huawei zal de update tot de eerste week van november gefaseerd worden uitgerold naar bèta-testers.

Beeld van de bèta

Inschrijven

Wie zich wil inschrijven voor de bèta van de Mate 20 Pro kan hier de Bèta-app downloaden. Vervolgens tik je op het 'Personal'-tabblad in de app en vervolgens op 'Join project'. Je kan daar bij 'Available projects' het bètaprogramma terugvinden en je vervolgens inschrijven.

Daarna wordt je ervan op de hoogte gebracht wanneer EMUI 10 via een OTA-update beschikbaar is. Het is niet bekend wanneer de stabiele EMUI 10-versie voor de Mate 20 Pro zal werken. Het bètaprogramma voor de Huawei P30 Pro-reeks begon enkele maanden geleden al. Je leest hier alles over EMUI 10.

Foto van de Huawei Mate 20 Pro

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk