Huawei Mate 20 en meer toestellen krijgen ondersteuning voor Netflix in HD

Huawei Mate 20 en meer toestellen krijgen ondersteuning voor Netflix in HD

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 20 Netflix HD

Voordat een bepaald apparaat Netflix in HD mag bekijken moet het een bepaalde certificering doorstaan. Deze certificering zorgt ervoor dat content met bepaalde copyright op een apparaat kan worden getoond. Netflix gebruikt hiervoor Widevine, waar verschillende niveau's van zijn, variërend van 1 tot en met 3. Met level 1 kan je allerlei content in HD of hoger streamen, met level 3 kom je niet hoger dan 480p.

Mate 20

Huawei Mate 20

Nu is er goed nieuws voor eigenaren van de Huawei Mate 20. Volgens Android Police, die de lijst met alle apparaten die HD of HDR in Netflix ondersteunen heeft geanalyseerd, heeft de Huawei Mate 20 ondersteuning voor HD en HDR streaming in Netflix gekregen. De Huawei Mate 20 Pro ontbreekt nog wel met een specifieke vermelding, maar kan wel gewoon in HD en HDR streamen. Er wordt nog wel genoemd hoe smartphones met de Kirin 710 en Kirin 980 nu in HD kunnen streamen. De Mate 20 Pro heeft de Kirin 980, terwijl onder andere de Huawei P Smart+, Huawei Mate 20 Lite, Honor 8X en Honor 10 Lite de Kirin 710 gebruiken. Deze telefoons kunnen nu als het goed is in HD streamen.

Andere toestellen die ondersteuning voor HD en HDR hebben gekregen zijn de LG X5 en Q9 One, terwijl enkele buitenlandse varianten van de Sony Xperia XZ3 ook aan het HD-lijstje zijn toegevoegd. Met HDR wordt het contrast op je scherm vergroot door het donkerste punt van het scherm heel donker te maken en lichte zaken juist heel fel. Voor HDR moet de content wel in dit formaat zijn geschoten, wat op Netflix bijvoorbeeld Daredevil en House of Cards zijn.

Nu komt het vaker voor dat apparaten achteraf pas Widevine Level 1 krijgen, zoals bij de OnePlus 5(T) ook het geval was. Meestal is dit met een software-update simpel op te lossen, maar bij de OnePlus moest je het toestel fysiek terugsturen. Gelukkig is het voor bovenstaande toestellen simpeler gemaakt. Veel kijkplezier!

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk