Dit blijft er van de Huawei Mate 10 Pro over als Zack ermee gespeeld heeft

Dit blijft er van de Huawei Mate 10 Pro over als Zack ermee gespeeld heeft

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Test op duurzaamheid 

Zack Nelson maakt er op zijn YouTube-channel een gewoonte van om de duurzaamheid van smartphones te testen. Op JerryRigEverything hebben we al heel veel toestellen schade zien oplopen. Onder andere de Samsung Galaxy S8, Sony Xperia XZ Premium, LG G6, Nokia 3 en de LG V30 gingen het toestel van vandaag voor.

Zoals gewoonlijk start Zack de test met het bekrassen van het scherm van het toestel. De Moh-hardheidsschaal heeft schalen van 1 tot 10. Het scherm van de Huawei Mate 10 Pro raakt beschadigd vanaf het testen op schaal 6. Dit is normaal voor een coating van Gorilla Glass 5. Het glas van de Mate 10 pro raakt niet beschadigd door het Stanley-mes dat er op krast. Anders is dat voor de aluminium behuizing, hier zien we het materiaal eenvoudig beschadigen. De camera's op het toestel zijn goed beschermd door het Gorilla-glas, maar de vingerafdrukscanner krast wel eenvoudig. Deze doet het ondanks de krassen nog prima.

Het scherm wordt ook getest op hittebestendigheid. Zack houdt een aanstekervlam voor het scherm en telt de seconden die het kost om er schade op aan te brengen. Het scherm kan 40 seconden lang de vlam verdragen. Dit is vergelijkbaar met de tijd die de Samsung Galaxy S8 het volhield. Het scherm van beide toestellen betreft voor beiden het AMOLED-type. De schade die erop wordt aangebracht is blijvend en verdwijnt niet zoals dit bij de IPS-varianten soms het geval is. Schermen zijn ook van een vet-afstotende laag voorzien en die is ook bij dit toestel weggebrand door de vlam.

In de laatste test wordt de flexibiliteit van de Mate Pro getest. Zach beoefent aardig wat kracht op de behuizing, maar de Mate lijkt er niet van onder de indruk te zijn. Hij buigt nauwelijks en na de test is er geen zichtbare schade aangericht. Verder functioneert het toestel net als voor de test.

Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate Pro is werd vorig jaar november gelanceerd en was op dat moment de eerste telefoon met een chip voor kunstmatige intelligentie. De acht-kernige Hisilicon Kirin 970-processor draait op een max van 2,4GHz, is voorzien van 4GB of 6GB werkgeheugen in combinatie met 64GB of 128GB aan opslag. Het toestel beschikt over een dubbele camera-opzet met 20MP en 16MP. Het 6 inch grote AMOLED-scherm trekt zijn stroom uit een accu met 4000mAh. Hij wordt geleverd met Android 8.0 Oreo als besturingssysteem.

Wil je een Huawei Mate 10 Pro aanschaffen? Check dan hieronder meer aanbiedingen met of zonder abonnement.

[tds=6004]

Bron: YouTube

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk