Sommige Huawei Mate 10 Pro-toestellen ontvangen al Android 9.0

Sommige Huawei Mate 10 Pro-toestellen ontvangen al Android 9.0

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Android 9.0 Pie

Tijdens een meeting in Berlijn liet Huawei niet alleen de eerste versie van Android 9.0 Pie zien op een aantal Huawei-toestellen maar kondigde het bedrijf ook een bètaprogramma aan waar een aantal toestellen van Huawei en Honor aan deel konden nemen. Het Chinese merk doet erg zijn best om van zijn slechte update-imago af te komen. Zo liet het enige maanden geleden weten toestellen elke twee maanden van een update gaan voorzien.

Huawei Mate 10 Pro

De ontwikkelaars van Huawei hebben heel hard hun best gedaan want nog geen maand later schijnen een aantal Huawei Mate 10 Pro-toestellen al EMUI 9 met Android 9.0 Pie te ontvangen. Het gaat om toestellen die al gebruik maken van een stabiele versie van Android Oreo met de modelnummers BLA-L09 en BLA-L29. Dit zijn toestellen die in Europa worden verkocht en dat is goed nieuws voor de gebruikers van dit toestel in onze regio.

Deze nieuwe versie van Android zal een hoop veranderingen brengen. Er zullen rijkere notificaties komen en apps kunnen content uit andere app tonen (Slices). Met Adaptive Battery zal er een beter energie-management komen en zien we de introductie van App Actions. Een van de meest besproken zaken is wel Digital Wellbeing, een tool die je smartphonegebruik inzichtelijk maakt. Google wil namelijk dat we verstandiger omgaan met onze tijd en dus niet teveel tijd besteden aan onze smartphone.

Beschikbaarheid

Krijg je de update naar EMUI 9.0 met Android 9.0 Pie aangeboden? Zorg dan wel dat je genoeg ruimte beschikbaar hebt op je smartphone want de download met de nieuwe versie is 2,2 GB groot. Op de Huawei Mate 10 Pro op de redactie is nog geen update naar EMUI 9.0 binnengekomen.

Wil je meer weten over alle nieuwe functies van Android 9.0 Pie? Lees dan dit artikel. Meer informatie over Pie voor jouw smartphone vind je in het Android 9.0 Pie update-overzicht.

Bron: GSMArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk