Huawei Mate 10 Pro ontvangt Android 10 in Nederland

Huawei Mate 10 Pro ontvangt Android 10 in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro is het topmodel in de Mate 10-serie, dat samen met de Huawei Mate 10 Lite in oktober van 2017 in Nederland en België werd aangekondigd. De Mate 10 Pro werd gelanceerd met EMUI 8.0 gebaseerd op Android 8.0 Oreo. In december van 2018 kreeg het vlaggenschip zijn eerste versie-update: EMUI 9.0 gebaseerd op Android 9.0 Pie en nu anderhalf jaar later krijgt de telefoon zijn tweede versie-update.

Huawei Mate 10 Pro

EMUI 10

Huawei voorziet de telefoon nu namelijk van EMUI 10 gebaseerd op Android 10. Android 10 werd in september van 2019 door Google gelanceerd met veel nieuwe functies zoals een systeembreed donker thema, 5G-ondersteuning, Smart Reply en nieuwe veegbewegingen. Huawei voegde daar ook het één en ander aan toe zoals een verbeterde gebruikersinterface met aangepaste notificaties en pictogrammen. Meer informatie over EMUI 10 vind je in dit artikel.

Daar blijft het overigens niet bij, want de Mate 10 Pro staat ook de nominatie om geüpdatet te worden naar EMUI 10.1. Met deze nieuwe software krijgt de telefoon de beschikking over deze zeven nieuwe functies.

Logo van EMUI 10

Android 10 downloaden

Je kan kijken of de update voor je klaarstaat via de instellingen > Systeem & updates > Software-update. Krijg jij de update al binnen op je Mate 10? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Huawei Mate 10 Pro Android 10

Bedankt voor de tip, Wensley!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk