Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro krijgen in China met Android 8.1 Oreo een turbo op hun gpu

Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro krijgen in China met Android 8.1 Oreo een turbo op hun gpu

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 10

De Huawei Mate 10 en de Huawei Mate 10 Pro zijn op dit moment nog voorzien Android 8.0 Oreo en of er een update naar versie Android 8.1 zou komen was nog niet helemaal zeker. Nu lijkt er echter gunstig nieuws uit China te komen. Hier is gestart met het verspreiden van een open bèta-variant van de laatste versie van Android. Misschien nog wel een interessanter detail is het feit dat de grafische processor ook een update krijgt. Hij wordt voorzien van een GPU Turbo.

Het was nog niet zo lang geleden dat we voor het eerst kennis namen van de GPU Turbo-technologie. Hij is namelijk ook toegepast in de onlangs gelanceerde Honor Play. Onze lezers merkten toen (terecht) op dat de term gaming-telefoon wel makkelijk werd toegepast op een telefoon waarvan alleen de gpu iets sneller geklokt is. Je zou dus na de update eigenlijk ook kunnen spreken over de Huawei Mate 10 Play. Hij beschikt immers over exact dezelfde HiSilicon Kirin 970-chipset. Of het nu een gaming-telefoon mag heten of niet, het blijft een erg interessante techniek die zorgt voor een flinke verbetering van de prestaties.

Honor Play

De GPU krijgt in ideale omstandigheden door de turbo zo'n 60 procent extra vermogen tot zijn beschikking. Verder zou de HiSilicon Kirin-chipset na de update ook nog eens 30 procent minder energie verbruiken. De Huawei Mate 10 leek tot nu een telefoon die zich richt op dezelfde markt als waar de Samsung Galaxy Note zich op richt, die van de zakelijke gebruikers. Nu wordt dit toestel ook een stuk interessanter voor de gamers onder de mobiele gebruikers.

Beschikbaarheid

Voor we naar de winkel rennen, moet er wel gezegd worden dat de functionaliteit op dit moment alleen op de open bèta-versie beschikbaar is en dat deze voorlopig alleen in China te testen is. Of en wanneer de functionaliteit naar deze regio komt is niet te zeggen. Android P is ook in aantocht en een groot deel van de eigenaren zal hier ook wel naar uit kijken.

Bron: XDA

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk