Huawei Mate 10 Pro nadert hoge score Google Pixel 2 in camera-benchmark DxOMark

Huawei Mate 10 Pro nadert hoge score Google Pixel 2 in camera-benchmark DxOMark

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 10 Pro

Het is een trend aan het worden: het rapporteren van de uitslag van DxOMark in één getal om te concluderen hoe goed een camera is. Dat dit niet helemaal accuraat is, legt MKBHD goed uit in onderstaand filmpje.

Gekeken? Mooi, dan snap je dat de score van 98 niet alles zegt, en ook dat de maximale score geen 100 is. De score bestaat uit meerdere onderdelen die door DxOMark zijn vastgesteld. Het is maar net hoe belangrijk zij bepaalde onderdelen vinden die de score beïnvloeden. Toch kunnen we uit de score halen of een camera aan de goede of minder goede kant zit. Bij de Mate 10 Pro lijkt het eerste geval zeker van pas te zijn!

DxOMark roemt de foto's die de Huawei Mate 10 Pro maakt. Vooral de belichting van foto's, het grote diafragma en de snelle autofocus dragen hier aan bij. De score van foto's is dan ook een 100, evenveel als de Samsung Galaxy Note 8 haalde. Op video-gebied wordt er wat minder gescoord, met 91 punten. De onderverdeling van de algehele score kan je hieronder vinden. De Google Pixel 2 haalde de hoogste score ooit van een smartphone met 98, net 1 puntje meer dan de Mate 10 Pro.

Huawei gebruikt twee sensoren aan de achterkant om één foto te maken. De ene sensor maakt foto's in het zwart-wit, en de andere sensor in kleur. De gegevens van beide sensoren worden vervolgens gecombineerd tot één foto, en dat leidt tot foto's zoals de onderstaande. De Nokia 8 gebruikt een soortgelijke setup, waar de foto's gemaakt met twee sensoren beter zijn dan met één losse sensor, zo bleek uit onze review.

Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro is onlangs aangekondigd, en is een 6 inch toestel met een 18:9 beeldverhouding en een OLED-scherm. De camera's hebben een resolutie van 12 en 20 megapixels, waarbij er ook optische beeldstabilisatie aanwezig is. De relatief hoge diafragma van f/1.6 wordt ook door DxOMark genoemd. Daarnaast is er een speciale chip aanwezig die zich bezighoudt met het selecteren van de beste instellingen tijdens het maken van foto's aan de hand van de omgeving. Vanaf 23 november is de Mate 10 Pro te verkrijgen voor een prijs van 799 euro. Hiervoor krijg je standaard 6GB werk- en 128 GB intern geheugen. En dus een goede camera volgens DxOMark.

Bron: DxOMark

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk