Huawei presenteert Kirin 960-chipset, mogelijk voor Mate 9

Huawei presenteert Kirin 960-chipset, mogelijk voor Mate 9

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

HiSilicon Kirin 960

Huawei gebruikt zijn eigen HiSilicon-chipsets in de Mate- en P-serie. De prestaties van de eigen chipsets waren niet bijzonder te noemen, maar het lijkt er op dat het bedrijf met de Kirin 960 een tandje bijzet. Bij de presentatie van de nieuwe chipset liet het bedrijf zien dat deze zich goed kan meten met de concurrentie en dat vooral de grafische prestaties eindelijk van een goed niveau zijn.

De prestaties van een enkele processorkern van de Apple A10-chipset zijn nog altijd een stuk beter dan de concurrentie, maar de prestaties van de Kirin 960 zijn bij het gebruik van alle kernen het beste. Voor deze scores is gebruik gemaakt van de populaire benchmark-tool GeekBench.

Ook zien we dat de grafische prestaties van de Kirin 960 in vergelijking met de Snapdragon 821 en Samsung Exynos 8890 behoorlijk goed zijn. De chipset verpulvert daarnaast de grafische prestaties van de HiSilicon Kirin 950. De grafische prestaties van de Apple A10-chipset zijn alsnog de beste.

De HiSilicon Kirin 960-chipset krijgt een tweetal quad-core-processoren, met Cortex-A73- en Cortex-A53-kernen. De grafische chip is een ARM Mali-G71 MP8. De chipset is gebouwd op een 16nm-proces, wat inhoudt dat de chip vermoedelijk minder energie-efficiënt is dan bijvoorbeeld de Samsung Exynos 8890-chipset die gebouwd is op een 14nm-proces.

Aankondiging Mate 9

Huawei houdt op 3 november in München een persevenement. Daar wordt vermoedelijk de Huawei Mate 9 aangekondigd. Androidworld zal daarbij aanwezig zijn en we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het toestel.

Bron: Playfuldroid, via: PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk