Huawei houdt tijdens IFA wederom een keynote, nieuwe chipset?

Huawei houdt tijdens IFA wederom een keynote, nieuwe chipset?

Keynote

Doorgaans zijn keynotes niet zo interessant voor ons omdat daar geen nieuwe producten worden aangekondigd. Meestal is een keynote een monoloog van een CEO met veel cijfers, marktaandelen en visies op de toekomst, ze kunnen interessant zijn maar vaak is het behoorlijk saai. Ook Huawei houdt wel van een praatje voor publiek en ook dit jaar houden ze wederom een keynote. Vorig jaar hebben we tijdens de keynote de introductie gezien van de Kirin 970-chipset en daarom hebben we reden om aan te nemen dat we dit jaar zijn opvolger gaan zien tijdens de keynote van dit jaar.

Keynote invite Huawei

Kirin 980? 

De introductie van de Kirin 970 bleek het begin van een goede periode voor het merk. De chipset kwam als eerste terecht in de Huawei Mate 10-familie en later in de Huawei P20 en de Huawei P20 Pro en daar zijn er al heel veel van verkocht. De Kirin 970 doet het goed op het gebied van kunstmatige intelligentie en geeft de toestellen uitgerust met deze chipset extra mogelijkheden op camera-gebied zoals het herkennen van objecten.

Er is nog maar weinig bekend over de opvolger van de Kirin 970 (het voorvoegsel Hi Silicon gebruiken we niet meer) maar we gaan er maar vanuit dat deze de Kirin 980 zal gaan heten. Het beetje informatie wat er gelekt zou zijn verteld dat het wederom over acht kernen zal beschikken. Het grote cluster van de chipset zal gevuld worden met vier Cortex 77-processoren. Dat is wel een klein probleem want die bestaan nog niet, misschien dat deze ook tijden de keynote aangekondigd zullen worden. Het kleine cluster zou bestaan uit vier stuks van de Cortex A55. De kloksnelheid van de Kirin 980 zal 2,8 Ghz bedragen, snel dus. Verder kunnen we verwachten dat de mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie groter worden.

Beschikbaarheid

Wanneer Huawei tijdens de keynote de Kirin 980-chipset zal aankondigen kunnen we er wel vanuit gaan dat we deze ook in de Huawei Mate 20 terug zullen gaan zien. Dit toestel zal naar alle waarschijnlijkheid aangekondigd worden in november.

Bron: GSMArena

Huawei P20 Pro
4000 mAh
6.1 inch - 2244 bij 1080 px
128 GB
Hisilicon Kirin 970

Meer info

Huawei P20 Pro
4000 mAh
6.1 inch - 2244 bij 1080 px
128 GB
Hisilicon Kirin 970

Meer info

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties