Gerucht: Huawei wil zijn dochtermerk Honor verkopen

Gerucht: Huawei wil zijn dochtermerk Honor verkopen

Verkoop Honor-dochtermerk

Huawei is in gesprek met Digital China Group Co Ltd en andere geïnteresseerden om delen van zijn Honor-smartphonedivisie te verkopen. De deal zou tot 25 miljard yuan (ruim 3 miljard euro) kunnen opbrengen. Dat meldt Reuters op basis van bronnen.

Volgens deze bronnen werkt Huawei vanwege de aanhoudende Amerikaanse sancties aan een nieuwe strategie. De verkoop van duurdere Huawei-telefoons staat hier centraal. Het dochtermerk Honor, dat gericht is op jongeren en prijsbewuste mensen, past hierdoor niet meer in de nieuwe weg die Huawei wil inslaan.

Digital China is volgens Reuters de belangrijkste overnamekandidaat. Het bedrijf is momenteel al distributeur van Honor-telefoons. Andere potentiële kopers zijn onder meer de Chinese elektronicafabrikant TCL en de concurrent Xiaomi Corp.

Honor 9X Pro

Win-winsituatie

Volgens analist Kuo Ming-chi, die de mogelijk verkoop vorige week al meldde, betekent de verkoop van Honor door Huawei een win-winsituatie voor het merk Honor, zijn leveranciers en de Chinese elektronica-industrie: "Als Honor onafhankelijk is van Huawei, valt de aankoop van componenten niet langer onder het Amerikaanse verbod op Huawei. Hiervan profiteren Honor en zijn leveranciers."

Ondertussen ontkennen diverse Huawei-medewerkers dit gerucht, aldus GSM Arena. Kuo Ming-chi is doorgaans een zeer betrouwbare bron voor wat betreft zijn voorspellingen. Het zou in dit geval om een zeldzame misser te zijn. We hebben Huawei Nederland om een reactie gevraagd. Zodra we deze hebben, passen we dit artikel aan.

Honor

Het merk Honor werd in 2013 opgericht door Huawei, maar het dochtermerk opereert grotendeels onafhankelijk van het moederbedrijf. Met het nieuwe merk smartphones wilde Huawei gaan concurreren met smartphonemerken uit het middensegment in vooral China en de rest van de wereld. Door de online-verkoop kon de prijs van de telefoons lager gehouden worden. In 2018 sloot Honor een samenwerking met Belsimpel en in 2019 lanceerde het merk zijn webshop in Nederland. Inmiddels is Honor niet meer actief in Nederland.

Honor 10 Lite

Lees meer over:
Huawei Honor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties