Huawei Harmony OS werkt nu met alle soorten slimme apparaten

Huawei Harmony OS werkt nu met alle soorten slimme apparaten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei zegt dat zijn Harmony OS-systeem vanaf nu werkt met alle slimme apparaten. Van telefoons, tot tablets, smartwatches en smart tv's. Harmony OS kan al deze apparaten slim laten samenwerken als één.

Harmony OS

Huawei staat verder met de ontwikkeling van zijn Harmony OS. Het besturingssysteem is nu klaar om op alle verschillende soorten van slimme apparaten te werken. Dat zegt het Chinese merk tijdens een online lanceringsvenement.

Een van de sterke aspecten van Harmony is dat alle apparaten op dezelfde software draaien, en dus ook slim kunnen samenwerken. Stel je wil een video maken met je telefoon, dan heb je in principe alleen de camera van je telefoon op zak. Dankzij de 'DSoftbus'-functie van Harmony kunnen andere apparaten helpen om het beeld tegelijk van andere hoeken te filmen.

Gerelateerde artikelen

'Super devices'

De samenwerking tussen elle apparaten maakt ze tot 'super devices', zo noemt Huawei het. Er is een makkelijke verbindingshulp waarmee je apparaten met elkaar kan verbinden. Op je telefoon zie je dan alle slimme apparaten om je heen in icoontjes, en je sleept het slimme apparaat waarmee je wil werken richting je telefoon. Al kunnen Harmony OS-apparaten ook via een tikje met NFC verbinding maken.

Het verbinden van verschillende apparaten

Het verbinden van verschillende apparaten

Control Panel

Harmony OS krijgt daarnaast een nieuw Control Panel dat doet denken aan de snelle instellingen van Android, maar qua uiterlijk meer lijkt op iOS. De instellingen zijn verdeeld over meerdere panelen met handige knoppen zoals een volumeregelaar, een aparte mediaplayer en een gedeelte van waaruit je alle smarthome-apparaten kan beheren.

Het Control Panel

Het Control Panel

Het nieuwe besturingssysteem zal ook werken met een eigen vorm van widgets die appontwikkelaars kunnen maken. je kan ook meerdere apps samen voegen tot een map, vervolgens geeft het besturingssysteem dan zelf een toepasselijke naam aan de map, op basis van de apps die je hebt toegevoegd.

OpenHarmony

Huawei wil zijn besturingssysteem een duwtje in de rug geven dankzij de distributie van OpenHarmony. Ontwikkelaars kunnen nu zelf met het besturingssysteem aan de slag om hun eigen apparaten compatibel te maken, en zo wil Huawei Harmony laten groeien. Op die manier kan je je Harmony-telefoon straks koppelen met meerdere compatibele apparaten in je huis om er een zogenaamd super device van te maken.

Huawei stelde ook al de Watch 3 voor, dat is Huawei's eerste horloge met Harmony OS. Het bedrijf kwam ook met de FreeBuds 4-oortjes

Het mediagedeelte van de Control Panel

Het mediagedeelte van de Control Panel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk