Huawei Harmony OS-bèta op telefoons nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Huawei Harmony OS-bèta op telefoons nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei laat nu ontwikkelaars aan de slag gaan met de bèta van zijn Harmony-besturingssysteem dat nu op telefoons werkt. De bedoeling is dat telefoons volgend jaar kunnen updaten naar Harmony OS.

Harmony OS-ontwikkeling

Huawei lanceert de eerste bèta voor zijn Harmony OS 2.0 voor telefoons. Het is een eerste belangrijke stap in de transitie naar het nieuwe, eigen besturingssysteem. Het bedrijf laat ontwikkelaars nu alvast hun apps testen en aanpassen aan de nieuwe software, en dat kan op de P40-, Mate 30- en MatePad-apparaten.

Harmony OS 2.0 werd in september aangekondigd tijdens de Huawei Developer Conference. Het merk maakte toen bekend dat het besturingssysteem dat eerder al werkte voor wearables en smarthomeapparaten ook naar telefoons zal komen in 2021. Huawei Nederland legde al tegen Androidworld uit dat gebruikers de keuze krijgen op hun telefoons tussen Android en Harmony, maar dat beide systemen zullen blijven werken. Toch is er nog steeds onduidelijkheid over de komst van Android 11 op Huawei-apparaten.

Huawei Harmony OS-bèta op telefoons nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Harmony OS draait alvast voor ontwikkelaars in bèta op de P40 Pro

Overgang vergemakkelijken

Volgens de eerste screenshots die Chinese ontwikkelaars alvast delen van Harmony op de P40 Pro gaat het nieuwe besturingssysteem bijna op twee druppel water lijken op Huawei's EMUI 11-schil die nu al op vlaggenschepen draait. Dat is mogelijk een bewuste keuze van Huawei om de overgang naar Harmony OS zo makkelijk mogelijk voor gebruikers en ontwikkelaars.

Gerelateerde artikelen

Recent raakte ook bekend aan een aangepast besturingssysteem voor tablets dat PadOS zou heten. Dit besturingssysteem zou ook gebaseerd zijn op Harmony.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Harmony OS 2.0? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk