Huawei heeft zijn doel om de grootste smartphonefabrikant te worden uitgesteld

Huawei heeft zijn doel om de grootste smartphonefabrikant te worden uitgesteld

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei stelt niet langer dat het tegen 2020 de grootste fabrikant van smartphones ter wereld wil worden. Volgens een topman van het bedrijf zal dat proces nu langer duren.

Huawei-doelstelling

Op de CES Asia-conferentie in Shanghai sprak Shao Yang, chief strategy officer bij Huawei, over de toekomst van het bedrijf. Huawei is al 's werelds grootste fabrikant van netwerkapparatuur, maar het bedrijf had als doel om tegen 2020 ook de grootste smartphonefabrikant te worden. Shao Yang heeft nu bekend gemaakt dat Huawei meer tijd zal nodig hebben om dat doel ook te realiseren. 

[readmore articles="200080"]

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het handelsverbod dat de regering-Trump heeft opgelegd, met de hele crisis tot gevolg. Volgens Yang produceert Huawei dagelijks nog steeds 500 000 tot 600 000 smartphones, ook al stelden eerdere berichten dat de productie bij het bedrijf is verlaagd. Huawei heeft dat nieuws toen ook al ontkend.

Huawei P30 Pro

Sterk 2018

"Normaal gezien waren we de grootste smartphonefabrikant geworden in het vierde kwartaal van dit jaar, maar nu zal dat proces meer tijd in beslag nemen", aldus Yang. De man ging verder niet in op de de precieze reden hiervan. Vorig jaar zagen we dat Huawei voor het eerste Apple voorbij streefde in aantal verkochte telefoons. Het bedrijf sloot 2018 voldaan af met meer dan 200 miljoen verkochte telefoons en hoopvol ging het 2019 in.

[readmore articles="200070"]

Nu is het bedrijf in een situatie terechtgekomen waarin het niet langer eigen chipsets kan ontwerpen of nieuwe toestellen kan ontwikkelen met Android. Het bedrijf zou werken aan een eigen besturingssysteem genaamd Oak OS, en Huawei spoort nu alvast ontwikkelaars aan om apps te lanceren op zijn eigen applicatiewinkel, de AppGallery. In augustus of september zou het nieuwe besturingssysteem kunnen worden uitgerold. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk