'Huawei lanceerde nog geen high-end Kirin-processor, dit is waarom'

'Huawei lanceerde nog geen high-end Kirin-processor, dit is waarom'

Huawei Kirin-chipset

Afgelopen week ging in Berlijn de jaarlijkse IFA-techbeurs door en Huawei hield net zoals andere jaren een persconferentie op dat belangrijke evenement. Toch kon je er dit jaar niets over lezen op Androidworld en dat komt omdat Huawei ook niets heeft aangekondigd. Het merk sprak in de eerste plaats over zijn positie in Europa waar het bedrijf veel belang aan hecht, maar er verscheen niets over de aankomende Kirin-processor zoals dat bij andere jaren het geval was.

Toch lekte alvast de eerste informatie over de nieuwe high-end chipset die Kirin 1000 of Kirin 9000 zal heten. Huawei gaat met de Mate 40-reeks 's werelds eerste processor uitbrengen die werkt met een efficiëntere 5 nanometer architectuur, en dat is dus een belangrijke stap voor het bedrijf. Na aanvang van de persconferentie op IFA bevestigde het merk ook aan Androidworld dat die high-end chipset er komt, maar Chinese pers pakt nu uit met meer informatie over het stilzwijgen van Huawei op de IFA.

Kirin 990

'Aandacht afleiden'

Huawei lijdt in de Verenigde Staten onder nieuwe sancties die de Taiwanese chipfabrikant TSMC ervan verhinderen om nog langer chips voor Huawei te produceren. Die sancties gaan in vanaf 14 september, en tegen die tijd probeert TSMC een bestelling van 15 miljoen exemplaren voor Huawei af te werken. Het is nog onzeker dat de chipbouwer die deadline haalt, en daarom zou Huawei liever niet te veel aandacht op de chipset willen vestigen. Deze week houdt Huawei ook zijn Developer Conference en mogelijk vertelt het bedrijf dan meer over de processor in het midden van andere aankondigingen.

Huawei Mate 40 Pro

Gelekte renders van de Huawei Mate 40 Pro

We kregen recent al meer te horen over de verwachte specificaties en prijzen van de Mate 40 Pro. Je ontdekt het hier. Kijk jij uit naar de lancering van de Mate 40 en de Mate 40 Pro? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Huawei Mate 40 Pro
4400 mAh
6,67 inch - 1344 x 2772 px
256 / 512 GB
Kirin 9000 5G

Meer info

Huawei Mate 40 Pro
4400 mAh
6,67 inch - 1344 x 2772 px
256 / 512 GB
Kirin 9000 5G

Meer info

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties