'Huawei plaatst selfiecam in een gat in plaats van een notch in het scherm'

'Huawei plaatst selfiecam in een gat in plaats van een notch in het scherm'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Gat

Een van de manieren waarop je kan meten of een fabrikant iets goeds doet is met de screen-to-body- ratio. Meer scherm en minder rand (body) is wat we willen en we willen het nu. De ontwikkelaars bij de diverse merken werken zich kapot om die paar extra procenten te vinden die het merk weer in de aandacht laten komen. Een concept van Huawei laat waarschijnlijk de volgende stap zien op dit gebied.

Huawei concept gat in beeldscherm

De bovenstaande afbeelding van Huawei laat de 'evolutie' van de smartphone zien in de laatste paar jaren. Wij zitten nu in de situatie van het middelste plaatje, om meer schermoppervlakte te creëren, maken we een inkeping (notch) in het scherm. Dat doen fabrikanten omdat ze de sensoren, front-camera en de speaker ergens moeten plaatsen. De vingerafdruksensor kan al onder het scherm stoppen of op de achterzijde geplaatst worden.

Volgens Huawei is de volgende stap niet een kleinere inkeping, maar helemaal geen inkeping. Het bedrijf denk er over na om een gat in het beeldscherm te maken voor de camera. In het beeldscherm wordt letterlijk een gaatje geboord waar de camera in zal zitten. De minieme bezel aan de bovenkant zou dan nog plaats moeten bieden aan de speaker en de sensoren.

Is dit een goed idee?

Ten eerst is dat nog niet aan ons om dat te bepalen. Bij een bedrijf als Huawei werken duizenden mensen in Research en Development (R&D) en die weten wel wat ze doen. Wat ik me wel afvraag is of het het waard is voor dat kleine beetje winst aan scherm. Het zal zeker visueel heel veel doen alleen hoe gaan de apps zich gedragen, je krijgt toch ergens een zwarte vlek. Een en ander zal ook afhangen van het formaat van de camera. Misschien biedt een idee zoals bij de Oppo Find X en de Vivo Nex een groter voordeel voor de gebruiker.

Bron: ETNews

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk