'Huawei G9 wordt 4 mei gepresenteerd'

'Huawei G9 wordt 4 mei gepresenteerd'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Huawei G9

Dit keer is het tijd voor de Huawei G9 en de fabrikant heeft nu een teaserafbeelding vrijgegeven, waarop een goudkleurig toestel te zien is, dat grote gelijkenissen lijkt te hebben met de P9-devices. Op de afbeelding zien we 'heel toevallig' niet of er een vingerafdrukscanner of een dubbele camera-module aanwezig is, zoals op die toestellen.

Het toestel is echter ook bij de Chinese keuringsinstantie TENAA langs geweest en daarbij zijn ook foto's gepubliceerd. Zo weten we dat er één camera aanwezig is en ook zien we een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. De G9 wordt voorzien van een 5,2 inch scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels en de Kirin 650-chipset zal het toestel voorzien van de benodigde rekenkracht.

Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en de kloksnelheid van de processor ligt op 2,0GHz. De frontcamera is een 8 megapixel-exemplaar, terwijl de camera op de achterkant foto's schiet van maximaal 13 megapixel. De accu heeft een capaciteit van 2900mAh en het toestel weegt 143 gram en is 7,5mm dik. Het apparaat komt op de markt in het wit, zwart en goud, bevat een microUSB-poort en komt met Android 6.0 Marshmallow met daaroverheen de EMUI-schil.

Beschikbaarheid

Het apparaat moet verkocht gaan worden vanaf omgerekend € 227, terwijl er ook een 'Advanced' variant op de markt zal komen, voor omgerekend € 268, specificaties daarvan zijn echter nog onbekend. Minder dan een week geleden presenteerde de Chinese fabrikant nog de Honor 5C, een toestel dat verschillende specificaties deelt, maar ongeveer de helft kost, dus of de G9 veel bestaansrecht heeft is nog maar de vraag. Ook is het nog onduidelijk of het toestel in Europa te koop zal zijn, maar aangezien we hier ook de voorgangers hebben gezien, gaan we daar wel vanuit.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk