Huawei blijft interesse tonen in Fuchsia OS ondanks sancties Verenigde Staten

Huawei blijft interesse tonen in Fuchsia OS ondanks sancties Verenigde Staten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei en Fuchsia OS

Fuchsia OS is Googles besturingssysteem voor zowel desktops als smartphones dat gemaakt is volgens een eigen microkernel van Linux genaamd Zircon. Af en toe duikt er nieuws op over Fuchsia en - hoe graag Google het ook ontkent - velen speculeren dat Fuchsia op termijn een vervanger zal worden voor Android. Al beschrijft Google het als een experimenteel project met als doel om nieuwe dingen te leren over besturingssystemen.

Begin dit jaar kwam Google met een ontwikkelaarssite waarmee geïnteresseerden aan de slag konden om Fuchsia te testen en te verbeteren. Een van de testversies die toen verscheen genaamd 'HiKey 960' was in het bijzonder gemaakt voor de Kirin 960-chipset van Huawei. 9To5Google stelde vast hoe Huawei-medewerkers aan de slag gingen met HiKey 960, en hoe dat werk abrupt aan een einde kwam begin mei toen de Verenigde Staten Huawei op een zwart lijst heeft gezet van landen waarmee gen handel kon worden gedreven.

Screenshot van prototype van Fuchsia ArmadilloDe eerste screenshots van Fuchsia die eerder verschenen

Opnieuw leven

Ondertussen heeft Trump het handelsverbod grotendeels weer opgeheven en voor het eerst sinds 3 mei 2019 is er terug leven te zien op de ontwikkelaarspagina die Huawei-medewerkers gebruiken als communicatieplatform. De Chinese gigant blijft dus interesse tonen in het experimentele besturingssyteem en de Zircon-microkernel van Google, ook al wordt er achter de schermen tegelijk verder gewerkt aan een eigen besturingssysteem met eveneens een eigen microkernel. Huawei toont al lang interesse in Fuchsia, want vorig jaar werd nog een Honor Play gespot die op de software draaide.

Het is al langer duidelijk dat Huawei weer volop kan ademhalen. De doelen voor Huawei en Honor om verder te groeien in de smartphonemarkt zijn weer intact, en Huawei wist ondanks de crisis het afgelopen kwartaal een omzetstijging te bewerkstelligen. Dat is beter dan de cijfers die grote concurrent Samsung naar buiten bracht.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk