Huawei: "De zogenaamde beveiligingsredenen zijn een excuus van de VS"

Huawei: "De zogenaamde beveiligingsredenen zijn een excuus van de VS"
Huawei CEO Richard Yu beschuldigt de Verenigde Staten ervan dat de sancties tegen Huawei enkel dienen om de machtspositie van het land op het vlak van technologie te beschermen. Het land gebruikt cyberbeveiliging als een excuus, aldus Huawei.

Huawei en de VS

Huawei en de Verenigde Staten zijn al jarenlang verwikkeld in een conflict. De Verenigde Staten beschuldigt Huawei van spionage in naam van de Chinese overheid, en als gevolg heeft het zijn handelssancties tegenover Huawei tot het einde van het jaar verlengd. Als reactie bijt Huawei CEO Richard Yu nu van zich af in een statusbericht op de Chinese chatdienst WeChat, dat weet Reuters.

[readmore articles="206996"]

"De zogenaamde beveiligingsredenen zijn slechts een excuus", dat schrijft de CEO. "Wat wel speelt is de bedreiging voor de machtspositie op het vlak van technologie in de Verenigde Staten". Verder plaats Yu ook een link naar een artikel dat rondgaat op Chinese sociale media met als titel: "Waarom wil Amerika Huawei vernietigen?"

Beelden van de telefoon

Vrijdag verlengde president Trump opnieuw de maatregelen tegen Huawei die onder meer het bedrijf ervan verhindert dat het met Google apps- en diensten aan de slag kan. In feite schakelde de VS nog een versnelling hoger door ook chipmakers in de VS en daarbuiten ervan te verhinderen om nog met Huawei samen te werken, en Huawei kan daardoor niet langer eigen chips laten maken bij chipmaker TSMC. Er werd al langer gespeculeerd over zo'n strengere maatregelen, maar nu zijn ze dus realiteit.

[readmore articles="206872"]

Vergelding

De beslissing van de VS is ook in slechte aarde gevallen in Peking, want daar wordt Huawei beschouwd als een topbedrijf dat het succes van China als land weerspiegelt. Het Chinese bedrijf is erin geslaagd om zowel in de industrie van netwerkapparatuur als de smartphonemarkt door te breken en topposities in te nemen. Zowel China als Huawei hebben al gedreigd met vergeldingsmaatregelen, en die zou het land nu voorbereiden. Dat blijkt uit een bericht van de Global Times, dat is een Chinese populaire krant die door de Communistische Partij wordt gerund.

Welke vergeldingsmaatregelen verwacht jij van China? Denk je dat China eveneens de VS kan raken met acties namen Amerikaanse bedrijven? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties