Huawei start test met EMUI 9 en Android 9.0, zo kun je meedoen

Huawei start test met EMUI 9 en Android 9.0, zo kun je meedoen

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Tijdens een, blijkbaar, geheime meeting voor hele belangrijke mensen heeft Huawei een preview gegeven van EMUI 9.0 met Android Pie. Sinds gisteren is het bèta-programma gestart waar je als Huawei- of Honor-gebruiker aan mee kan doen.

Android 9.0 voor Huawei en Honor

Huawei heeft onlangs een groot succes geboekt door Apple passeren op de wereld-ranglijst en de tweede plaats in beslag te nemen. Om deze positieve flow voort te zetten hebben ze tijdens de IFA de Huawei Mate 20 Lite gepresenteerd en de nieuwe Kirin 980-chipset aangekondigd. Blijkbaar was dat nog niet alles want er was nog ergens een meeting achter gesloten deuren waar het bedrijf de bètaversie van EMUI 9.0 heeft laten zien aan een selecte groep.

[readmore articles="194503"]

Tijdens de meeting heeft Huawei de start van het testprogramma van EMUI 9 voorzien van Android 9.0 aangekondigd. Een select aantal toestellen van Honor en Huawei kan aan dit programma deelnemen. De toestellen die de software kunnen testen zijn:

> Huawei Mate 10
> Huawei Mate 10 Pro
> Huawei P20
> Huawei P20 Pro
> Honor 10
> Honor View 10
> Honor Play

Dit zijn niet geheel toevallig allemaal toestellen die gebruik maken van de Kirin 970-chipset. Het is niet helemaal duidelijk welke landen er allemaal meedoen aan deze test en of er restricties zijn aan de aantallen deelnemers.

Zo neem je deel aan het bèta-programma

Om deel te nemen aan het bèta-programma van Huawei en Honor moet je de volgende stappen doorlopen:

> Ga naar de Huawei Friendly User Test Page

> Download de Friendly User Test-app en installeer hem op je toestel

> Je hebt wel een Huawei ID nodig om deel te kunnen nemen, deze kun je aanmaken in de app

EMUI 9 beta

> Ga naar Personal> Join

> Selecteer het EMUI 9 bèta-programma en klik op Sign Up

EMUI 9 beta

Op ons reviewexemplaar van de Honor Play is aanmelden voor de bèta van EMUI 9 helaas nog niet mogelijk. Laat ons weten of het gelukt is de bèta te downloaden op je toestel onder dit artikel. Schrijf er ook even bij welk toestel je gebruikt om de bèta te draaien.

Bron: @rquandt

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk