'Huawei verliest race om vouwbare smartphone, maar stopt er wel 5G-modem in'

'Huawei verliest race om vouwbare smartphone, maar stopt er wel 5G-modem in'

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de New Champions in Tianjin, China, georganiseerd door het Wereld Economisch Forum, bevestigde Huawei dat zijn eerste opvouwbare telefoon met 5G-ondersteuning midden 2019 officieel zal zijn.

Inklapbaar en 5G

De Chinese fabrikant probeert nu het eerste bedrijf te worden dat een smartphone met een inklapbaar scherm en 5G-ondersteuning zal lanceren. Van 5G-telefoons wordt verwacht dat ze dataverbindingen leveren die honderd keer sneller zijn dan 4G-netwerken. Hu beweerde dat Huawei's eerste opvouwbare scherm-smartphone gebruikers in staat stelt om te genieten van hoge snelheid internet samen met een verbluffende HD-video-ervaring op het grote scherm.

Er wordt gespeculeerd dat de Kirin 980, 's werelds eerste 7nm-chipset, de telefoon van zijn kracht zal voorzien. De Kirin 980 zal ook in de Mate 20, Mate 20 Pro en Honor Magic 2 zitten, maar deze telefoons krijgen geen 5G-modem.

[readmore articles="194521,194648,194705"]

Dummy Huawei Mate 20 Pro

Flexibele OLED

De eerste vouwbare smartphone van Huawei zal naar verwachting beschikken over een flexibele OLED-display-technologie. Diverse display-fabrikanten (van smartphone-merken), zoals Japan Display, Samsung Display en LG Display werken al jaren aan flexibele OLED-schermen. Het is nu een echte race om wie als eerste een toestel met deze nieuwe technologie zal lanceren.

Royole flexibel scherm

Op dit moment is er geen informatie over de andere specificaties van de 5G-ondersteunende, opvouwbare smartphone van het bedrijf. Huawei maakt zich klaar om het eerste bedrijf te worden dat een opvouwbare telefoon met 5G-connectiviteit lanceert, maar geduchte tegenstander Samsung zal waarschijnlijk eerder zijn.Het bedrijf lanceert zijn eerste smartphone met opvouwbaar scherm dit jaar, mogelijk tijdens het 4X Fun evenement, maar waarschijnlijk zonder 5G. Daarna zullen ze naar verwachting begin volgend jaar te koop zijn. De 5G-telefoons van Samsung zullen naar verwachting volgend jaar arriveren in de vorm van een 5G-versie van de Samsung Galaxy S10. 

Via: GizmoChina

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk