Waarom Huawei zijn chipset niet aan andere smartphone-fabrikanten levert

Waarom Huawei zijn chipset niet aan andere smartphone-fabrikanten levert

Concurreren met Qualcomm?

Voor wie het zich ooit afgevraagd heeft waarom Huawei zijn chipsets niet gewoon verkoopt aan andere smartphonefabrikanten, is er nu meer duidelijkheid. Net als Samsung maakt Huawei al jaren zijn eigen chipsets. Samsung met de Exynos-reeks, en Huawei doet het met de HiSilicon Kirin-SoC. De eerste HiSilicon Kirin-chipsets werden al in 2004 ontwikkeld en in het afgelopen jaar werden er 173 miljoen telefoons verscheept met de eigen motor. Elk jaar opnieuw heerst er ook een interessante strijd tussen de nieuwe high-end SoC van Samsung, Huawei en de nieuwe Snapdragon.

In een gesprek met journalisten beantwoordde senior product director Brody Ji de vraag waarom het merk er niet gewoon een business van maakt om zijn chipset ook aan andere fabrikanten te leveren. Op die manier zou het bedrijf gerust kunnen concurreren met chipmakers als Qualcomm en Mediatek.

Huawei P20 met in-ear

Intellectueel bezit

Volgens de man heeft Huawei geen plannen om zijn HiSilicon Kirin-chipsets te verkopen. Ze worden binnen Huawei beschouwd als een intellectueel bezit en de chipsets maken deel uit van de strategie waarmee ze het opnemen tegen hun concurrenten. "Huawei beschouwt Kirin niet als een business, maar als een product of een technologie die ons een competitief voordeel oplevert tegen concurrerende merken", aldus Brody Ji.

Huawei wil met andere woorden duidelijk niet in zijn kaarten laten kijken. Het afgelopen jaar is ons uit de wel erg scherpe communicatie van de Chinese gigant gebleken dat het voor niets minder dan de top van de markt wil strijden. Toen het bedrijf Apple inhaalde als tweede grootste smartphone-fabrikant ter wereld, stelde het dat het dit jaar misschien Samsung nog zou inhalen, en anders staat het voor volgend jaar op de agenda. Huawei haalde ook al uit naar Apple door tijdens de eerste verkoopdagen van de nieuwe iPhones wachtende Apple-klanten een powerbank aan te bieden - in Nederland wel erg letterlijk.

Kirin 980

The heat is on

Ook wat de vouwbare smartphone betreft wil het Chinese bedrijf niet op de knieën gaan voor Samsung. De Koreanen zullen misschien eerder een vouwbare smartphone presenteren, maar wij stoppen er 5G in', was de boodschap. Onlangs pakte Huawei weer uit naar Apple door te stellen dat de nieuwe 7nm Kirin-SoC krachtiger is dan de nieuwe A12 Bionic chip.

Wat denk jij, is het een verstandige strategische zet van Huawei om zijn eigen chipset binnenshuis te houden?

Via: Gizmochina

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties