Huawei CEO: 'Onze vouwbare smartphone vervangt een PC'

Huawei CEO: 'Onze vouwbare smartphone vervangt een PC'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung en Huawei vechten al langer uit wie als eerste een consumententelefoon aan de wereld laat zien met een buigbaar scherm. Er is wel meer gezegd en geschreven over Samsungs toestel, maar Huawei teaset zijn telefoon nu in een interview met een Duitse nieuwssite.

Huawei of Samsung

Onlangs raakte bekend dat Samsungs vouwbare smartphone, die soms weleens de Galaxy F wordt genoemd, nog dit jaar op het toneel verschijnt. Mogelijk zal het bedrijf hem aan de wereld laten zien tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie die op 7 en 8 oktober in San Fransisco zal doorgaan. Al bestaat natuurlijk nog de kans dat Huawei het Koreaanse bedrijf te snel af is. 

Er is dan wel meer geschreven en gespeculeerd over Samsungs telefoon, maar ook Huawei heeft al langer zijn zinnen gezet op een vouwbare smartphone. In een interview met de Duitse nieuwssite 'Die Welt' heeft Huawei CEI Richard Yu meer verteld over de vouwbare telefoon.

[readmore articles="194612,194424,193462"]

Opvouwbaar scherm Samsung

PC vervangen

"Waarom gebruik je nog steeds een computer?", vroeg Yu aan Die Welt. "Waarschijnlijk omdat een smartphone-scherm te klein is. Wij gaan daar verandering in brengen. het is nu mogelijk dat een scherm kan worden uitgevouwen." Verder maakte Yu duidelijk dat Huawei nu al werkt aan die vouwbare telefoon en dat we niet nogmaals een jaar zullen moeten wachten, alvorens we hem in handen zouden kunnen krijgen. 

[readmore articles="193875,194521"]

Volgens Richard Yu zit er ook niet meteen een nieuw apparaat aan te komen dat onze smartphone zal vervangen. "De smartphone komt na de smartphone. Smartphones zullen alleen maar belangrijker worden in de levens van gebruikers. Geen enkel toestel is persoonlijker, zowel op het werk als in je privéleven. Je gebruikt het voor entertainment en om betalingen uit te voeren. Bovendien wordt ook de artificiële intelligentie steeds beter".

Wie wint de race?

Dat is niet met zekerheid te zeggen. Huawei organiseert een evenement op 16 oktober waar het waarschijnlijk de nieuwe Mate-serie uit de doeken zal doen. Zo'n evenement is natuurlijk de ideale gelegenheid om ook hun vouwbare telefoon uit de doeken te doen. Al verwachten we dat we niet meer dan eventuele teasers te zien zullen krijgen. Het lijkt erop dat de telefoon op dit moment nog volop in ontwikkeling is. Het is gewoon nog te stil rond de telefoon van Huawei, en Richard Yu zegt ook alleen dat we 'geen jaar' meer zullen moeten wachten.

De kans is dus groter dat Samsung in november als eerste een telefoon zal voorstellen. Al is het al wel zeker dat hij nog niet meteen te koop zal zijn

patent tekening voor de vouwbare samsung telefoon

Via: BGR

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk