Huawei CEO: "Eerste smartphone met Harmony OS verschijnt in 2021"

Huawei CEO: "Eerste smartphone met Harmony OS verschijnt in 2021"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei Harmony OS

Sinds vorig jaar lijdt Hauwei onder strenge sancties in de Verenigde Staten waardoor het bedrijf niet langer nieuwe telefoons kan uitbrengen met de Google-apps en Play Store. Huawei kondigde Huawei Mobile Services aan als een aangepaste versie van Android met de AppGallery, maar daarnaast lanceerde het bedrijf ook een eigen besturingssysteem: Harmony OS. Wat Harmony bijzonder maakt, is dat het bedoeld is om op alle soorten apparaten te werken: van wearables tot slimme televisies en smartphones.

Al gaf Huawei zelf al wel toe dat Harmony eerst optimalisaties moet ondergaan om op telefoons te kunnen werken. Het Chinese techbedrijf heeft daar nu kennelijk aan gewerkt, want volgend jaar kunnen we rekenen de eerste telefoons met het eigen systeem van Huawei. Dat zegt CEO Richard Yu in een interview met MyFixGuide. Volgens Yu moest Huawei nog wachten tot 2021 omwille van een akkoord met Google.

Huaweis HarmonyOS

'Laatste generatie Kirin'

Verder stelt de CEO van Huawei ook dat het bedrijf zijn laatste generatie van Kirin-chips heeft uitgebracht, en dat is te wijten aan de sancties vanuit de Verenigde Staten. "TSMC [Het bedrijf dat chips bouwt voor Huawei, Nvdr.] accepteerde helaas alleen bestellingen die zijn geplaatst voor 15 september, als gevolg van de sancties in de Verenigde Staten. Vanaf 15 september zal het bedrijf geen chips meer voor Huawei kunnen produceren. De Kirin 9000 is dus mogelijk onze laatste generatie van Huawei high-end Kirin-chips", aldus de CEO.

Huawei deed ook nog geen grootse aankondiging over de nieuwe processor, en daar zitten de gevolgen van de sancties mogelijk ook voor tussen. Wellicht kan een samenwerking met MediaTek nog een uitweg bieden voor het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk