'Screenshots van Huawei's eigen besturingssysteem opgedoken'

'Screenshots van Huawei's eigen besturingssysteem opgedoken'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Screenshots Huawei-besturingssysteem

Het handelsverbod dat de Verenigde Staten tegen Huawei had aangespannen, is ondertussen opgeheven, maar daarmee zijn nog niet alle gevolgen van de crisis bezegeld. Naast een rechtszaak tussen Huawei en de de VS blijft het Chinese bedrijf volgens de geruchten zijn alternatieve besturingssysteem doorontwikkelen om in China Android te vervangen door Hongmeng.

Gelekte screenshots

Er zouden nu voor het eerst screenshots zijn opgedoken van Hongmeng bij de Duitse nieuwssite Winfuture. De interface doet sterk denken aan Huawei's EMUI-softwareschil voor Android. Wat we te zien krijgen, kunnen screenshots zijn van de instellingen, om preciezer te zijn de instellingen omtrent applicaties. We zien bijvoorbeeld hoe een app geïnstalleerd wordt en hoe je de standaard-apps op je telefoon verandert, en hoewel de lettertypes en icoontjes er anders uitzien, doet de gebruikersinterface sterk denken aan Android.

Harmony OS

Naast de nieuwe screenshots, circuleert er opnieuw een naam voor het besturingssysteem die bedoeld zou zijn voor de westerse markt. In Europa werd recent de naam Harmony door Huawei als handelsmerk vastgelegd onder de categorie 'mobiel besturingssysteem', dat weet LetsGoDigital. Mogelijk wil Huawei de ontwikkeling van het besturingssysteem voltooien om zo een kant-en-klaar alternatief voor Android op zak te hebben voor het geval de VS opnieuw sancties tegen het bedrijf onderneemt.

Dat Huawei Android bij ons omruilt voor software genaamd Harmony, Hongmeng, Ark OS of Oak OS, lijkt erg onwaarschijnlijk. Een topman van het bedrijf bevestigde onlangs bij onze redactie dat Android de voorkeur krijgt. Daarnaast heeft Liang Hua, een lid van de raad van bestuur bij Huawei, tegen Pocket Now gezegd dat het Huawei-besturingssysteem oorspronkelijk niet voor smartphones bedoeld was, maar wel voor Internet of Things (IoT)-apparaten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk