'Huawei opnieuw beschuldigd van spionage in nieuw, Duits rapport'

'Huawei opnieuw beschuldigd van spionage in nieuw, Duits rapport'

Huawei-beschuldigingen

De Duitse kwaliteitskrant Handelsblatt beschuldigt Huawei van spionage in naam van de Chinese overheid. Volgens de krant heeft het die informatie eind vorig jaar gekregen van de Amerikaanse intelligentiediensten en nu publiceert de krant een rapport. De Duitse krant omschrijft Huawei als een hulpmiddel van de Chinese staat.

Huawei-oprichter Ren Zhengfei bezit slechts twee procent van de aandelen van het bedrijf en volgens Huawei hebben de werknemers van het bedrijf de overige aandelen in handen. Toch, zo zegt de Duitse krant, zijn Chinese overheidsmedewerkers aanwezig bij belangrijke deals zoals de cyberbeveiliging van een cliënt zoals in Oeganda gebeurde. Het Duitse blad beschouwt ook de naam 'Huawei' als een aanwijzing, want dat wil zeggen "Vooruitgang voor China" in het Chinees.

Ex-militairen

Andere aanwijzingen volgens Handelsblatt, is het feit dat veel medewerkers volgens de krant ex-militairen zijn, waaronder Ren Zhengfei. Het Chinese leger werkt natuurlijk ook samen met de geheime diensten van het land. Verder haalt de krant aan dat Huawei ook zaken doet met landen als Noord-Korea, Syrië en Soedan voor de aanleg van een mobiel netwerk.

"Huawei Technologies heeft nooit en zal nooit dingen doen die de beveiliging van netwerken en onze klanten in het gedrang brengt", dat zegt het bedrijf in een verklaring. "Het artikel van handelsblatt herhaalt oude, ongegronde beschuldigingen zonder echte, concrete bewijzen te leveren", aldus de techgigant.

Het is niet de eerste keer dat Huawei beschuldigd wordt van spionage, want als gevolg van die beschuldigingen heeft de Verenigde Staten het handelsverbod in het leven geroepen waardoor Amerikaanse bedrijven niet langer handel kunnen drijven met Huawei.

'Huawei opnieuw beschuldigd van spionage in nieuw, Duits rapport'
Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties