Huawei Ascend P7: foto's gelekt, weinig verandering

Huawei Ascend P7: foto's gelekt, weinig verandering

Huawei

De Chinese grootmacht in de telecom gaat zijn eigen weg en trekt zich van niemand iets aan, althans, zo lijkt het. De koers die Huawei volgt is niet naast die van de concurrent te leggen. Zo heeft het bedrijf lang vastgehouden aan 720p-schermen omdat men dat meer dan genoeg vond voor een smartphone, deze filosofie zullen ze met de opvolger van de Ascend P6 gaan loslaten.

P7

Het Franse Nowhereelse.fr heeft de hand weten te leggen op een aantal foto's van wat de nieuwe Huawei Ascend P7 zou kunnen zijn. De foto's laten zien dat ook Huawei geen verrassingen heeft in het design want het zou net zo goed een foto van zijn voorganger, de Huawei Ascend P6, kunnen zijn. We zien de strakke metalen behuizing met de afgeronde onder- en bovenzijde die vorig jaar zoveel bewondering oogstte.

P7

Specs

De bron weet ons ook te vertellen wat er aan techniek in de het toestel zou liggen. Het 5 inch-scherm zou een pixelverhouding hebben van 1920 x 1080 pixels en dat is hetzelfde formaat als de HTC One M8. De power komt van een quad-core-chipset met een kloksnelheid van 1.6 GHz en 2 GB RAM. De camera aan de achterzijde heeft geheel volgens de standaarden in de markt een 13 megapixel camera. Vorig jaar was de 5 megapixel-camera aan de voorzijde een verrassing, maar omdat iedereen dit nu gaat kopiëren heeft men er maar een 8 megapixel in gestopt. Dat worden haaaarrrrrrscherpe selfies. Verder zien we 16GB opslag dat eventueel uit te breiden is met een microSDkaart.

P7

Dit zijn natuurlijk allemaal onbevestigde geruchten die van een enkele bron komen. Zeker wanneer we de bovenstaande foto bekijken en daar zien dat het beeldscherm 720 x 1280 pixels heeft. We gaan ervan uit dat het hier om een prototype gaat waar overigens als wel de Android 4.4.2-versie op draait.

P7

Zeg maar nee, want..

Eerder deze week schreef Tom al een stuk over andere gelekt Huawei-toestel, tenminste de achterzijde. In dit artikel zien we een stuk van de body dat helemaal uit metaal is vervaardigd en waar we ook nog een extra opening zien voor een vingerafdrukscanner of misschien wel een LG-achtige knop aan de achterzijde. Of dat we met het bovenstaande helemaal verkeerd zitten of dat Huawei ons dit jaar gaat verrassen met twee top-toestellen blijft de vraag.

Beschikbaarheid

We zullen tot 7 mei moeten wachten waar Androidworld ook in Parijs de persconferentie zal bijwonen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik hoop dat Huawei wel met wat meer komt dan alleen een opgewaardeerde Huawei Ascend P6.

Huawei Ascend P7
2500 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16 GB
HiSilicon

Meer info

Huawei Ascend P7
2500 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16 GB
HiSilicon

Meer info

Lees meer over:
Huawei Ascend P7

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties