Huawei AppSearch laat je populaire apps downloaden zonder Play Store

Huawei AppSearch laat je populaire apps downloaden zonder Play Store

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Huawei moet zijn eigen appwinkel, genaamd AppGallery, nog flink uitbouwen alvorens het kan concurreren met de Play Store van Google. AppSearch zou in eerste instantie bij kunnen dragen aan de algehele ervaring op Huawei-telefoons: het laat je zoeken naar de populaire apps uit de Play Store.

Huawei AppGallery

Sinds mei 2019 mag Huawei de Google Play Store niet meer meeleveren op nieuwe telefoons. Sinds de Huawei P20 Pro leverde de Chinese smartphonefabrikant alvast zijn AppGallery mee. Inmiddels is het de enige appwinkel op de Huawei Mate 30 Pro, die inmiddels in Nederland en België te koop is. Het nadeel van Huaweis appwinkel is de beperkte beschikbaarheid van populaire apps – voor veel ontwikkelaars is het maar de vraag of ze ooit naar de AppGallery toe zullen komen. Met AppGallery zal de ontwikkelaar een relatief beperkte doelgroep bereiken, zelfs al is het omzetten van een app relatief snel geklaard.

Huawei AppSearch

Huawei biedt sinds kort zijn AppSearch-applicatie aan voor de Duitse markt

[readmore articles="205639,205397"]

Inmiddels heeft Huawei daar een oplossing voor uitgebracht in de vorm van ‘AppSearch’. Middels de applicatie is het mogelijk om populaire apps te zoeken die (nog) niet in de AppGallery staan. Apps van Facebook, waaronder Instagram, Facebook en WhatsApp, zijn bijvoorbeeld nog niet in Huaweis appwinkel terug te vinden. Wel zullen de apps op termijn volgen, aldus Huawei CEO Richard Yu. Via AppSearch zijn de andere applicaties op een (relatief) simpele wijze te installeren. Huawei test de app momenteel in Duitsland. Vermoedelijk zal Huaweis app via zijn AppGallery beschikbaar komen.

Installatiewijze

Via de Huawei AppSearch-applicatie is het mogelijk om je favoriete app op te zoeken. Vervolgens is het mogelijk om de app te downloaden en te installeren. Wat opvalt is dat de AppSearch je naar een externe applicatiewinkel stuurt om de app te downloaden. Is de app via verschillende appwinkels te downloaden, dan kan je zelf een keuze maken. Bij het zoeken naar applicaties kunnen gebruikers de apps sorteren op populariteit of op alfabetische volgorde. Er zullen overigens per regio verschillende apps beschikbaar zijn, aldus de omschrijving van AppSearch. Nederland is alvast meegenomen als de eerste regio: dat geldt (nog) niet voor België.

Beelden van de telefoon

Huaweis Mate 30 Pro, met de Huawei Mobile Services, werkt alvast met AppSearch

[readmore articles="205923,205771"]

Onder andere APKMirror, APKPure, APKMonk, Amazon App Store en Huaweis AppGallery zijn bij de AppSearch-app aangesloten. Dat geeft een breed aanbod van populaire applicaties. Let wel, er zijn voldoende apps die alsnog niet zullen werken. Ze vereisten bijvoorbeeld de installatie van de Google Play Services. Voorbeelden daarvan zijn bankapplicaties, evenals Google-apps. Daarnaast werken de apps die (copyright-beschermde) bestanden downloaden slechts gedeeltelijk. Mocht je een Mate 30 Pro in huis hebben: probeer de AppSearch-app gerust uit en laat ons in de reacties weten of de app jou heeft geholpen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk