Huawei vraagt ontwikkelaars apps uit te brengen in zijn AppGallery

Huawei vraagt ontwikkelaars apps uit te brengen in zijn AppGallery

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei doet een oproep aan ontwikkelaars van apps om hun applicaties uit te brengen voor zijn eigen applicatiewinkel. Het bedrijf zal daarvoor ondersteuning aanbieden.

Huawei's Play Store-alternatief

Huawei krijgt al enkele weken te maken met sancties vanuit de Verenigde Staten, maar een voorlopige regeling zorgt ervoor dat Huawei tijdelijk nog wel op zijn Android-licentie kan beroep doen om zijn huidige telefoons te blijven ondersteunen. Toekomstige toestellen van het merk zullen geen ondersteuning meer krijgen voor Googles apps en de Play Store, en daarom weten we dat Huawei op zoek is naar een alternatief.

[readmore articles="200058"]

Je kon eerder al op Androidworld lezen dat het bedrijf de handen in elkaar slaat met het Portugese bedrijf achter de Aptoide-applicatiewinkel. Dat is een alternatief voor de Google Play Store. Nu meldt XDA Developers dat het van een app-ontwikkelaar een e-mail heeft ontvangen die afkomstig was van de Chinese gigant. In de mail vraagt Huawei de ontwikkelaar om zijn app te publiceren op de App Gallery, dat is Huawei's eigen applicatiewinkel. 

[readmore articles="199843"]

Foto's van de Huawei P Smart 2019 op een houten tafel

AppGallery-reclame

Volgens Huawei heeft zijn applicatiewinkel maandelijks meer dan 270 miljoen actieve gebruikers en de app werkt op 350 miljoen telefoons. De helft van dat aantal toestellen werd in westerse markten verkocht, aldus het merk. Verder belooft Huawei om de ontwikkelaar te zullen ondersteunen met het uitbrengen van zijn Android-app in de AppGallery. Ontwikkelaars kunnen zich volgens de mail inschrijven via het Huawei Developer-portaal waar al 560.000 ontwikkelaars deel van uitmaken. 

Los van de crisis waar het bedrijf zich in bevindt, zijn dit soort e-mails met reclame voor de eigen applicatiewinkel niet ongebruikelijk, want ook onder meer Amazon bereikt op een gelijkaardige manier app-ontwikkelaars. Toch is de kans groot dat de AppGallery, mogelijk met nieuwe onderliggende technologie van Aptoide, Huawei's Play Store-alternatief wordt. Tenminste als de regering-Trump de sancties blijft aanhouden. President Donald Trump liet eerder al uitschijnen dat een oplossing voor Huawei deel kan uitmaken van een handelsdeal met China.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk