Deze Huawei-toestellen krijgen begin 2017 Nougat en EMUI 5

Deze Huawei-toestellen krijgen begin 2017 Nougat en EMUI 5

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Huawei is inmiddels begonnen met de bètatest van Android 7.0 Nougat voor de P9 en Mate 8 en is van plan begin 2017 de update naar alle gebruikers uit te rollen. De fabrikant heeft nu ook bekend gemaakt welke andere toestellen de update zullen ontvangen.

Uitrol Android 7.0 Nougat Huawei

De afgelopen week is Huawei begonnen met het uitrollen van de update naar Android 7.0 Nougat naar bètatesters met een Huawei P9 en Huawei Mate 8. Het is de bedoeling dat de uiteindelijke versie van de Nougat-update in het eerste kwartaal van 2017 voor alle P9- en Mate 8-toestellen beschikbaar wordt gemaakt.

Na de uitrol van de update voor de twee voornaamste vlaggenschepen van de Chinese fabrikant, zullen ook andere Huawei-toestellen de update ontvangen. Huawei heeft nu aangegeven dat het de bedoeling is dat enkele weken later de Huawei P9 Plus, Huawei P9 Lite, Huawei Nova en Huawei Nova Plus ook van een update zullen worden voorzien. Wanneer de update voor de Honor 8 komt, is nog niet bekend, maar gebruikers kunnen zich via deze link aanmelden voor het bèta-programma.

Huawei EMUI 5.0

Begin 2016 kondigde Google een preview aan van Android 7.0 Nougat. Deze previewversie, bedoeld voor ontwikkelaars, liet zien wat we later in het jaar zouden kunnen verwachten qua nieuwe features in Android. Daarnaast konden ontwikkelaars hun apps alvast voorzien van nieuwe mogelijkheden en kregen ze de tijd om deze uitgebreid te testen voordat Android 7.0 officieel uitgebracht zou worden. De officiële lancering van Nougat kwam eind augustus

In Android 7.0 Nougat zien we veel verbeteringen in Android en de meeste hiervan gaan we ook terugzien op Huawei-toestellen. De Chinese fabrikant past zijn eigen grafische schil met eigen apps toe op Android. Bij de nieuwste versie hiervan, EMUI 5.0, heeft Huawei een aantal van de grootste kritiekpunten van (voornamelijk Westerse) gebruikers aangepakt. Hoe dat bevalt lees je in onze review van de Huawei Mate 9 die standaard al draait op Android 7.0 en EMUI 5.0.

[readmore articles="187272, 184287"]

De notificaties, die voorheen in de stijl van iOS werden weergegeven, zijn ook door Huawei aangepakt. Google heeft in de standaardversie van Android 7.0 de notificaties flink aangepakt en Huawei heeft deze overnomen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om vanuit de meeste notificaties, die ook op Huawei-toestellen een stuk overzichtelijker geworden zijn, snel te reageren op chatberichten.

Screenshot van Huawei EMUI 5.0

Er zijn ook flinke verbeteringen onder de motorkap gedaan in Android 7.0. Door nieuwe technieken moet de accu met Android 7.0 een stuk langer op één lading meegaan dan bij oudere Android-versies en daarnaast reageren apps sneller. Huawei heeft daar zelf ook wat wijzigingen aan toegevoegd. Door gebruik te maken van machine learning  voorspel welke app je op gaat starten en zorgt het systeem er voor dat apps die je vaker gebruikt sneller opstarten en beter geoptimaliseerd zijn. Dit zou voor een betere accuduur moeten zorgen, maar ook voor 

Een andere nieuwe feature van Android 7.0 Nougat is de split-screen-modus. Dat houdt in dat je meerdere apps tegelijk naast of boven elkaar kunt weergeven.

Wil je weten wanneer en of jouw smartphone Android 7.0 Nougat krijgt, check dan ons update-overzicht!

Via: HDBlog.it

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk