'Huawei werkt aan alternatief voor Android'

'Huawei werkt aan alternatief voor Android'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Volgens een rapport zou Huawei hebben gezegd dat het werkt aan een eigen besturingssysteem. Dit zou het moeten opnemen tegen Android. Waar hebben we deze geruchten toch eerder gehoord? Oh ja, bij Samsung!

Alternatief voor Android

Fabrikanten zijn altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Er is namelijk nu een gerucht verschenen waarin wordt vermeld hoe Huawei zegt aan een eigen alternatief voor Android te werken. Dit gerucht komt van de website mysmartprice. Hierbij wordt er gezegd dat er al eerdere geruchten zijn geweest dat Huawei aan een dergelijk project zou werken. Deze geruchten zouden van begin dit jaar zijn.

Huawei-apps

Screenshot van EMUI op Huawei-smartphone

Tot nu was er echter geen bevestiging van Huawei zelf dat er een alternatief voor Android zou komen, tot nu toe, zo noemt het artikeltje. Een journalist zou aan Bruce Lee, de Vice President van Huawei-producten, hebben gevraagd of Huawei aan een ander besturingssyteem zou werken. Hierop antwoordde Lee 'dit wordt ontwikkeld.'

Dergelijke geruchten over een alternatief tegen Android zijn we natuurlijk al eerder tegenkomen. Samsung zou met Tizen Android een toontje lager willen laten zingen. Op dit moment is Tizen echter alleen nog maar bedoeld voor budget-smartphones en komt het bij lange na niet in de buurt van Android. Toch kan het een project voor de lange termijn zijn, wie weet!

[readmore articles="185488, 195957,194042"]

Het komt nu al heel vaak voor dat fabrikanten hun eigen laag over Android heen leggen. Zo heeft OnePlus OxygenOS, Samsung komt met One UI, en heeft Huawei EMUI. Deze laatste staat bekend om zijn verregaande aanpassingen tegenover standaard Android. Dit zou een overstap naar een eigen besturingssysteem al weer iets waarschijnlijker maken.

Fuchsia OS

Fuchsia OS

Toch is het goed om dergelijke berichten met een korreltje zout te nemen. Zelf denken wij dat Huawei niet zonder de Google Play Store in Europa kan. In China, de thuismarkt van Huawei, is het echter een ander verhaal. Hier is Google niet aanwezig en zijn er meerdere aanbieders van apps. Een alternatief besturingssysteem voor deze markt zou meer voor de hand liggen. Of zou het iets te maken hebben met de recente ontwikkelingen van Huawei-producten die niet welkom zijn in de Verenigde Staten? Een andere optie zou zijn dat Bruce Lee doelde op Fuchsia OS dat al wordt getest op een Honor-smartphone. De tijd zal het leren!

Bron: mysmartprice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk