Huawei: "Wij zullen nooit achterdeurtjes in onze netwerkapparatuur plaatsen"

Huawei: "Wij zullen nooit achterdeurtjes in onze netwerkapparatuur plaatsen"
Huawei-topman Guo Ping heeft op het Mobile World Congress belooft nooit achterdeurtjes in netwerkapparatuur heeft geplaatst en dat ook nooit zal doen.

Huawei's belofte

Huawei ligt momenteel onder vuur. Het Chinese bedrijf wordt er door meerdere landen ervan beschuldigd dat zijn netwerkapparatuur een achterdeur naar de Chinese overheid bevat. Er zijn aanwijzingen gevonden over banden tussen de Chinese overheid en Huawei. De Chinese overheid zou Huawei-technologie kunnen inzetten voor spionagedoeleinden. Deze aantijgingen zijn er al jaren en tijdens een keynote op het Mobile World Congress dat nu in Barcelona plaatsvindt, doet Huawei-topman Guo Ping beloftes. Ping geeft aan dat Huawei nooit achterdeurtjes in zijn apparatuur heeft geplaatst omwille van spionagedoeleinden of andere dubieuze praktijken. Daarbij benadrukt Ping dat dit ook nooit zal gebeuren. 

De keynote ging over 5G-internet, het populairste onderwerp van het MWC dit jaar. Deze opvolger van 4G wordt wereldwijd uitgerold en daarbij speelt Huawei een belangrijke rol. Huawei is namelijk een belangrijke leverancier van netwerkapparatuur en als deze apparatuur in diverse landen geweerd wordt, dan kan dat mogelijk vertraging opleveren voor de uitrol van 5G. De Nederlandse telecomsector is ook bezorgd over deze ontwikkeling. Dat lieten diverse providers aan Androidworld weten.

Vertrouwen terugwinnen

Huawei doet er nu alles aan om het vertrouwen terug te winnen. Het bedrijft gaat een beveiligingscenter in Polen openen om vertrouwen te winnen nadat een medewerker uit Polen beschuldigd en gearresteerd is omwille van spionage. Ook Nederland staat mogelijk op het verlanglijstje van Huawei voor de bouw van een onderzoekscentrum. Dat zou gaan om een investering van miljoenen euro's. Dat meldde Huawei's president West-Europa Vincent Pang aan de NOS.

Of dit voldoende is, moet nog blijken. Verschillende landen hebben inmiddels al de samenwerking met Huawei op het gebied van netwerkapparatuur opgezegd. Het gaat zelfs zo ver dat de Verenigde Staten niet ook de telefoons van het merk weert. Dit land moedigt tevens zijn bondgenoten aan om niet met Huawei in zee te gaan, en het land legt daar zelfs geld voor neer

Huawei Mate X

De vouwbare Huawei Mate X die dit weekend is aangekondigd

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties