Google trekt stekker uit de HTML-versie van Gmail

Google trekt stekker uit de HTML-versie van Gmail

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Weer een dag, weer een Google-product dat verdwijnt. Het bedrijf gaat de eenvoudige HTML-weergave van Gmail stopzetten. Met deze weergave kun je je e-mails op een hele simpele manier bekijken. De HTML-weergave verdwijnt met ingang van januari 2024 en maakt plaats voor de standaardweergave.

HTML-versie van Gmail verdwijnt

Google heeft zijn helppagina bijgewerkt en daar staat nu het volgende: "Je kunt Gmail tot januari 2024 in je browser bekijken in de eenvoudige HTML-weergave. Na deze datum wordt Gmail automatisch gewijzigd in de standaardweergave."

De HTML-versie van Gmail is een eenvoudigere versie van de Gmail-interface die alleen gebruikmaakt van HTML-code. Deze versie is bedoeld voor gebruikers met een trage internetverbinding of een oudere webbrowser. Deze versie van Gmail heeft een aantal beperkingen ten opzichte van de standaardversie. Zo zijn er geen functies zoals chat, spellingscontrole, zoekfilters, sneltoetsen en opmaakopties. Je kan er ook geen contacten toevoegen en importeren of aangepaste "Van:"-adressen en rich-text-formatering gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van de de HTML-versie van Gmail?

De HTML-versie mist dus veel functies maar is wel handig in situaties waarin je je in een gebied met een slechte internetverbinding bevindt of als je e-mails wilt bekijken zonder toeters en bellen. Het is niet duidelijk of Google een alternatief voor de HTML-versie gaat maken.

Enkele voordelen van de HTML-versie van Gmail:

  • Gebruikers met een trage internetverbinding kunnen sneller e-mail lezen en verzenden.
  • Gebruikers met een oudere webbrowser kunnen Gmail nog steeds gebruiken.
  • Gebruikers die een eenvoudige e-mailinterface willen kunnen de HTML-versie van Gmail gebruiken.

Google richt zich momenteel op het toevoegen van AI-functies aan zijn producten, waaronder Gmail. Vorige maand lanceerde het bedrijf een Duet AI-functie om gebruikers te helpen e-mails te schrijven. Daarnaast heeft Google het mogelijk gemaakt om de Bard-chatbot samen te laten werken met Google-accounts, zodat je vragen kunt stellen over je e-mailgeschiedenis. Wil je de HTML-weergave nog eens bekijken zodat je je kunt voorbereiden op het naderende afscheid? Open Gmail dan via deze link en klik op eenvoudige HTML-weergave.

html versie van gmail
Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk