HTC zal '90-dagen-belofte' Lollipop niet helemaal nakomen

HTC zal '90-dagen-belofte' Lollipop niet helemaal nakomen

Android 5.0

De HTC One (M8) heeft al wel een update ontvangen naar Lollipop, maar ook daar zijn nog niet alle internationale varianten aan de beurt gekomen. In Nederland en België ging de update afgelopen week van start. Daarnaast heeft de simlock-vrije versie van de One (M8) in de Verenigde Staten de belofte in ieder geval wel gehaald.

De HTC One (M7) heeft echter nog geen update gezien. HTC geeft aan dat dit te maken heeft met de problemen in Android 5.0. Deze update brengt veel veranderingen onder de motorkap en hierdoor hebben er op verschillende toestellen problemen kunnen ontstaan.

Eén van de problemen heeft te maken met een zogenaamd geheugenlek. Hierdoor loopt het geheugen van Android 5.0-toestellen langzaam vol. Uiteindelijk treedt er een geheugentekort op en worden apps automatisch afgesloten. Dat houdt bijvoorbeeld in dat het homescherm elke keer bij het openen opnieuw aangemaakt moet wordt, waardoor vertragingen optreden.

Lees meer: belangrijkste probleem Android 5.0 wordt opgelost

Voortgang

Het duurt blijkbaar erg lang voordat alle problemen opgelost zijn. Gedeeltelijk gebeurt dit door Google zelf, gedeeltelijk door HTC. Daarna moeten de nieuwe versies nog uitgebreid getest worden en problemen die daarbij worden opgemerkt moeten dan weer opgelost worden. Na de testfase moeten Google, certificeringsinstanties en in bepaalde gevallen ook providers de update nog controleren. Vooral in die laatste fase gaat veel tijd zitten.

HTC geeft aan dat het bedrijf het heel belangrijk vindt om zich aan de 90-dagen-belofte te houden, maar dat het zorgen dat een update daadwerkelijk een verbetering is, toch hogere prioriteit heeft. Je kunt op de officiële update-pagina hier kijken om de voortgang van het update-proces voor de One (M7) in de gaten te houden. Daar staat echter nog dat de update voor de One (M7) zich nog in de ontwikkelingsfase, de eerste fase van het proces, bevindt. Dat zou kunnen inhouden dat daar nog kritieke problemen openstaan, maar HTC hoopt wel op korte termijn 'goed nieuws' te kunnen bieden.

Bron: HTC

HTC One (M8)
2600 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

HTC One (M7)
2300 mAh
4.7 inch - 1080x1920 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 600

Meer info

HTC One (M7)
2300 mAh
4.7 inch - 1080x1920 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 600

Meer info

HTC One (M8)
2600 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Lees meer over:
Android 5.0 Lollipop

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties