'HTC Nexus-tablet krijgt Tegra K1, 5GB RAM, 64 GB opslag'

'HTC Nexus-tablet krijgt Tegra K1, 5GB RAM, 64 GB opslag'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

HTC Volantis of Nexus 9

Wat weten we tot nu over deze mysterieuze tablet? Hij dook voor het eerst op in de changelog van Android 4.4.3, hoewel hij daar de HTC Flounder wordt genoemd. Daarna doken er weer andere documenten op waar deze nieuwe HTC-tablet, waarvan we denken dat hij als de Nexus 9 door het leven zal gaan, opnieuw besproken werd. De HTC Volantis zal volgens de geruchten een beeldverhouding van 4:3 krijgen. Daarnaast zou de HTC Volantis gebruik maken van een 64-bits-chipset en daarmee zou het de eerste Android-tablet zijn die met zo'n chipset zou uitkomen.

Toen dook de HTC-tablet, of althans dat denken we, ook nog eens op de officieele Android-website op. In de tekening zien we een tablet die duidelijk niet het formaat heeft van de Nexus 7 of de Nexus 10 en wanneer je goed kijkt zien we ook speakers aan de voorzijde zitten. Vooral dat laatste wijst naar HTC als partner van Google, ondanks dat Samsung eerder ook tablets uitbracht met speakers aan de voorzijde.

Specificaties

Technieuws-lekker @evleaks heeft weer eens van zich laten horen met een nieuw stuk informatie over deze tablet. In een Tweet laat hij een foto zien van een aluminium unibody waar heel vaag het woord Flounder bij staat. Daarbij geeft hij op zijn website iets meer informatie over de specificaties van deze tablet.

HTC Volantis lek

De HTC Volantis zal een aluminium unibody krijgen en draaien met een 64-bits Tegra K1-chipset. Wat opvalt is het werkgeheugen van 5 GB, wat door EVleaks als 'non-final' wordt aangeduid. Het scherm heeft volgens EVLeaks een resolutie van 1680 x 1050 en is 8,9 inch groot op dit moment, maar zou in de uiteindelijke versie naar een 2560 x 1600-scherm gaan. Beide schermresoluties geven een beeldverhouding van 16:10 en geen 4:3.

Het interne geheugen bedraagt 64 GB en er zit een 5 of een 8 megapixel camera op. De speakers die we in de afbeelding zagen zullen het geluid van HTC's Boomsound naar buiten pompen. Overigens denken wij niet dat de tablet echt Boomsound gaat gebruiken, maar dat de hier de speakers aan de voorkant mee benoemd worden, eventueel in combinatie met een goede audiochip. Op Nexus-apparaten worden doorgaans geen producten van de producent doorgevoerd of benoemd.

Beschikbaarheid

Natuurlijk willen we weten wanneer deze tablet uit gaat komen. Wanneer we op de bovenstaande informatie af kunnen gaan zal deze HTC/Nexus een dijk van een tablet worden met een uniek metelen body zoals we die bij de HTC One M8 zagen.

We kunnen de verwachting uitspreken dat de Nexus 9-release samen met het uitbrengen van Android L zal vallen en dat zal niet eerder zijn dan september of oktober van dit jaar.

Update 3/7: Helaas blijkt dit gerucht niet op de waarheid gebaseerd, de bron heeft dit teruggetrokken.

Bron: Phandroid

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk