'HTC Ocean krijgt Sense 9 en aanraakgevoelige randen'

'HTC Ocean krijgt Sense 9 en aanraakgevoelige randen'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HTC U

Er zijn inmiddels al vele codenamen: HTC Alpine, HTC U Ultra, HTC Ocean Note. Dan wordt er ook gesproken over de opvolger van de HTC 10, de HTC 11 maar de HTC 11 zou ook wel eens de HTC Ocean kunnen zijn. Snap je het nog? Het nieuwste gerucht noemt het toestel simpelweg HTC U.

Wat het ook wordt, er gaan geruchten dat deze HTC U wordt voorzien van de snelle Snapdragon 835-chipset, dezelfde als die van de Samsung Galaxy S8 in bepaalde markten. Ook wordt er gesproken over een 5.5 inch WQHD-scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels, een 12 megapixelcamera met IMX362-sensor achter en een 16 megapixelcamera met IMX351-sensor aan de voorkant. Er zou verder te kiezen zijn uit een 64GB en een 128GB uitvoering. Daarnaast zou het toestel een metalen behuizing krijgen, Android 7.1, Sense 9 en Edge Sense.

Edge Sense bestaat uit verschillende sensoren in de rand van de behuizing die registreert hoe hard je er op drukt en koppelt daar verschillende acties aan. Deze functie werd eerder al eens gelekt in een video en zou volgens de bron daadwerkelijk door HTC worden toegepast als Edge Sense in de HTC U.

Eerder doken er ook geruchten op over een tweede scherm op het toestel. De LG V10 en V20 hebben deze feature ook. Naast het normale scherm, is er ook een klein schermpje te vinden dat notificaties kan weergeven.

De aankondiging van de HTC U wordt ergens tussen het midden en het eind van april verwacht waarbij er een beschikbaarheid in het begin van mei wordt voorspeld.

Via: Venture Beat

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk