'HTC T1-tablet krijgt 64-bits-processor, 4GB RAM en draait op Android L'

'HTC T1-tablet krijgt 64-bits-processor, 4GB RAM en draait op Android L'

Sebastiaan Kissing

door Sebastiaan Kissing

Laatst geüpdatet

Dat HTC aan een tablet werkt is nagenoeg zeker, maar we hebben nog steeds geen officiële presentatie gezien. Via een opkomend Twitteraccount zijn er verschillende tweets de wereld ingestuurd met specificaties over deze 'HTC T1', waaronder het aan boord hebben van een 64-bits-processor.

HTC-tablet

Dat HTC zou werken aan een Nexus-tablet wordt al maanden genoemd in het geruchtencircuit, maar niet alle geruchten blijken waar te zijn. Ook verscheen er eerder een afbeelding van een nog onbekende tablet op de designwebsite van Google en dat zou best eens deze HTC kunnen zijn. De tablet staat bekend onder de codenamen Flounder en Volantis, waarbij Flounder staat voor de vissoort bot. Bij de vorige Nexus-tablets maakte Google ook gebruik van verschillende codenamen gebaseerd op verschillende vissoorten.

Onbekende Google-tablet

Specificaties

Vandaag verschenen er via het Twitter-account van @UpLeaks verschillende tweets met allerlei informatie over de hardware van deze aankomende 'HTC T1'-tablet. Het account wist in het verleden juiste informatie te plaatsen over onder andere smartphones en smartwatches en werd soms ook aangehaald door de inmiddels gestopte meesterlekker @evleaks. 

Uit deze tweets is op te maken dat de HTC-tablet op Android L zal draaien, zonder de Sense-skin en er gebruik gemaakt gaat worden van een 64-bits-processor van NVIDIA, de Tegra K1. De 64-bits-versie is een dualcore-versie en is gebaseerd op de ARMv8-architectuur met een maximale kloksnelheid van 2,5 GHz. Het feit dat het om een 64-bits-chipset gaat betekent niet per se dat de chipset veel sneller is dan de 32-bits-variant: het feit dat het gaat om een chipset die gebaseerd is op de ARMv8-architectuur wel. Dit hebben we ook gezien bij de nieuwe chipset van Apple: het is een 64-bits-chipset, maar het grootste gedeelte van de snelheidswinst komt van het feit dat het om een nieuwe generatie processoren gaat. In deze chipset is geen hardware om een mobiele dataverbinding te maken ingebouwd, maar volgens de twitteraard zal daarvoor een apart baseband-modem geintegreerd worden. 

Naast deze specificaties wordt er ook genoemd dat de tablet 4GB aan werkgeheugen aan boord heeft evenals NFC en GPS. De camera op de achterkant wordt een 8 megapixel-sensor van Sony met flash en de frontcam schiet foto's in een resolutie van 1,6 megapixels. Over de schermgrootte en resolutie wordt niks vermeld, maar eerder werd een schermdiagonaal genoemd van 8,9 inch.

Beschikbaarheid

Wanneer we de tablet daadwerkelijk gaan zien is nog de vraag, maar de tweets spreken over binnenkort. Deze week werd er nog gedacht dat de huidige Nexus 7 end of life werd, doordat deze niet meer op voorraad was in de Amerikaanse Play Store, maar dat werd door Google  al snel tegengesproken.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk