'HTC One X10 legt focus op lange accuduur' *update*

'HTC One X10 legt focus op lange accuduur' *update*

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HTC One X10 

Smartphonefabrikanten proberen zich op allerlei manieren te onderscheiden van de rest, dit kan een dubbele camera zijn, een scherm met afgeronde randen of een smartphone met een lange accuduur. Het lijkt erop dat de accuduur ook een belangrijke feature gaat worden voor fabrikanten. Momenteel zijn er al veel berichten over toestellen met een grote accucapaciteit, zoals de vermoedelijke Moto E4 Plus en de aangekondigde LG X Power2.

Lekspecialist Evan Blass bracht via Twitter onderstaande afbeelding naar buiten. Deze promo laat delen van de HTC One X10 zien, waarbij de focus ligt op stijl en een grote accu. De X10 gaat waarschijnlijk een midranger worden, niet te verwarren met de HTC Ocean, het vermeende nieuwe vlaggenschip van HTC.

Daarnaast wordt er gesproken over een 5,5 inch full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De processor zou een MediaTek Helio P10 zijn, een verouderde chipset uit 2015. Daarnaast zou er 3GB werkgeheugen en 32GB interne opslag in het toestel aanwezig zijn. Qua camera's zou er een 16 met ondersteuning voor F/2.0-aperture en RAW-ondersteuning en een 8 megapixel-exemplaar aanwezig zijn. Dan is er op de afbeelding ook een vingerafdrukscanner te zien en verwachten we net als bij de HTC 10 een metalen behuizing, Android 7.0 en HTC Sense.

Kijkend naar de One X9 zijn bovenstaande vermeende specificaties niet echt een upgrade, de chipset zou zelfs een stapje teruggaan, van Helio X10 naar Helio P10. Wellicht dat de accu wel een verbetering wordt.

'HTC One X10 legt focus op lange accuduur' *update*

Lancering HTC One X10 

In december 2015 werd de HTC One X9 voor China gelanceerd. Het toestel kostte daar omgerekend zo'n € 339. Het toestel kwam later pas in Europa op de markt. Het is niet bekend of deze midranger van HTC ook naar Europa komt.

Update 14 april: De HTC One X10 is officieel naar buiten gebracht door HTC Rusland. De gelekte specificaties zijn juist. Daarnaast bevat het toestel nog een 4000 mAH-accu. De HTC One X10 kost daar omgerekend 330 euro. Het is niet bekend of dit exemplaar ook in Nederland of België wordt uitgebracht aangezien de voorganger hier ook niet is uitgebracht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk