HTC One X en X+: beveiligingsupdate begonnen, lost Heartbleed-problemen op

HTC One X en X+: beveiligingsupdate begonnen, lost Heartbleed-problemen op

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Heartbleed bug

Met deze ontdekte bug in OpenSSL, een protocol voor versleuteling van communicatie via het internet, kan er privacy-gevoelige informatie onderschept worden via websites, maar ook via applicaties. Dit omdat deze vaak toegang vereisen van dezelfde servers als websites.

Android 4.1.1 is volgens Google ook kwetsbaar voor dit lek. De HTC One X+ en One X draaien echter op Android 4.2.2, wat zou kunnen betekenen dat met de update van vandaag opgeloste problemen zich voordoen in de eigen software van HTC. In de updatemelding die je op de screenshot hieronder kunt zien wordt gerept van 'belangrijke verbeteringen en bug fixes'. Naast de beveiligingsfix voor de Heartbleed-bug worden geen andere verbeteringen daadwerkelijk genoemd.

HTC One X+ update voor Heartbleed-bug

Beschikbaarheid

De update, waarbij de systeemsoftwareversie op Android 4.2.2 blijft, is vandaag begonnen. Dit is bevestigd door Product Director HTC Central Europe Fabian Nappenbach. Wij hebben de update op de redactie op een HTC One X+ ook binnengekregen. Wanneer jouw toestel direct is aangeschaft bij een provider, kan het zijn dat het langer duurt voordat jij de update ontvangt. Je kunt handmatig controleren of de update voor jou klaarstaat door naar Instellingen--> Info--> Software updates te gaan.

Andere HTC toestellen zullen snel een soortgelijke beveiligingsupdate ontvangen. De HTC One X en One X+ zullen geen update meer krijgen naar een nieuwe Androidversie, dus ook niet naar Android 4.4 (KitKat).

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk