HTC One met Nexus-ervaring: One-versie met standaard Android, voorlopig alleen Verenigde Staten

HTC One met Nexus-ervaring: One-versie met standaard Android, voorlopig alleen Verenigde Staten

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

HTC One Nexus Experience

De dag voordat Google I/O, Google's ontwikkelaarsconferentie, begon, kwam Geek.com met het nieuws dat er een Google-editie van de Samsung Galaxy S4 zou komen. Omdat we hier verder nog niets over gehoord hadden, leek het onwaarschijnlijk dat dit gerucht waar zou zijn. Verrassend genoeg werd tijdens I/O tóch deze speciale versie van de Galaxy S4 aangekondigd. Vorige week kwam Geek.com opnieuw met geruchten over een Google Edition van de HTC One en ook deze geruchten bleken te kloppen.

Zojuist heeft Sundar Pichai de Nexus Experience-HTC One aangekondigd. Dit toestel bevat alleen Google-software en zal door Google van nieuwe updates worden voorzien. Dit zou snel na de aankondiging van een nieuwe Androidversie gaan gebeuren. Bij de lancering van het toestel zal er Android 4.2.2 op draaien. Het toestel is officieel geen Nexus-toestel, aangezien de hardware niet in samenwerking met Google is ontwikkeld, maar krijgt wel dezelfde gebruikerservaring. Pichai gaf aan dat Google zeker nog wel Nexus-apparaten uit zal brengen.

Op welke punten verschilt deze Google-editie nu met de normale versie van de One? Ten eerste worden updates dus direct vanuit Google geregeld. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van HTC Sense 5, de interface van HTC. Ook zijn functies als Beats audio-integratie en de speciale camerasoftware van HTC niet geïntegreerd. Ook zal het toestel geen Blinkfeed bevatten, het homescherm van HTC waarop verschillende nieuwsbronnen en sociale netwerken worden weergegeven.

HTC One Google Edition of Nexus Experience

Beschikbaarheid

De HTC One Nexus Experience-uitvoering is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. De variant van de HTC One mag dan wel niet in Nederland verkrijgbaar zijn, het lijkt technisch gezien dezelfde versie te zijn als die hier wordt verkocht. Het toestel zal in ieder geval op Nederlandse netwerken werken en het lijkt waarschijnlijk dat de software zonder aanpassingen kan draaien op de Europese versie van de HTC One.

Het toestel wordt met 32 GB aan opslag direct door Google via de Google Play Store verkocht voor $599, zo'n 460 euro. Het toestel is vanaf 26 juni te bestellen.

Bron: HTC Blog en The Verge

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk