HTC One M9 ontvangt update Android 7.0 Nougat in Europa

HTC One M9 ontvangt update Android 7.0 Nougat in Europa
Nog meer updatenieuws, dit keer is de HTC One M9 aan de beurt voor Android 7.0 Nougat. De update is in Europa gestart en rolt ook bij Nederlandse M9-bezitters binnen.

HTC One M9

De HTC One M9 is de derde smartphone in de One-familie en bevat high-end hardware in een metalen jasje, zoals we inmiddels kennen van de vlaggenschepen van de Taiwanese fabrikant. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 810-chipset en is geklokt op 1,9GHz. Qua werkgeheugen zien we 3GB. Het 5 inch-scherm is, opvallend ten opzichte van de concurrenten, een full HD-exemplaar. Dit betekent een resolutie van 1920x1080, terwijl Quad HD (2560x1440) de nieuwe standaard lijkt te worden. Om dit alles van stroom te voorzien wordt een 2840 mAh-accu gebruikt.

[readmore articles="184639"]

HTC One M9 Camera Prime Edition

Verbeteringen in Android 7.0

Android 7.0 Nougat brengt een aantal nieuwe functies naar het besturingssysteem. Aangezien HTC de gebruikerservaring op de HTC 10 dicht bij die van standaard Android heeft gehouden, zullen gebruikers veel van deze nieuwe functies ook terug gaan zien op hun toestel.

[readmore articles="186342"]

In Android 7.0 zijn de notificaties ook aangepakt. Deze zijn overzichtelijker geworden, maar bieden ook meer mogelijkheden. Vanuit een notificatie voor een WhatsApp-bericht kun je bijvoorbeeld direct snel reageren. Een andere in het oog springende verbetering is dat het nu mogelijk is om meerdere apps boven of naast elkaar weer te geven, de split-screen-modus. Daarnaast zijn er veel verbeteringen onder de motorkap aangebracht die er voor moeten zorgen dat de accuduur beter wordt, maar ook dat het toestel sneller reageert.

HTC One M9 screenshot Nougat

Nougat voor de HTC One M9

De firmwareupdate met Android 7.0 Nougat voor de HTC One M9 is dus begonnen. Graham Wheeler, Product en Service Directeur bij HTC, bevestigt dit ook. Ondertussen ligt de uitrol van Nougat voor de HTC 10 nog stil, deze zou deze maand hervat worden. Heb jij de update al binnen op je One M9?

Bedankt voor de tip en de screenshot Patrick!

Lees meer over:
HTC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties