HTC One M9: officiële foto's gelekt, of toch niet?

HTC One M9: officiële foto's gelekt, of toch niet?

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Echt, of toch niet...?

In de wereld die internet heet gaat informatie snel rond en is het makkelijk gegevens te 'lekken'. Ook deze HTC One M9-afbeeldingen zouden echt kunnen zijn, maar er is ook een mogelijkheid dat dit niet het uiteindelijke model is. De smartphone op de afbeeldingen heeft wel erg veel weg van de HTC One (M8) en we zagen al eerder dat HTC 'fake afbeeldingen' naar buiten bracht om het officiële design te verhullen. Daarnast zou HTC de hardware van de M9 al aan het testen was in de body van een HTC One (M8). Wij (en anderen) plaatsen een vraagteken of dit de finale versie van de HTC One M9 is. Zeker, omdat de bron van de opgedoken afbeeldingen een (Duitse) retailer is die er veel baat bij heeft als andere sites naar zijn productpagina's linken.

HTC One M9 specs

De retailer heeft 'foto's' van de HTC One M9 online geplaatst. Deze persrenders laten alle kanten van het toestel zien en ook de verschillende kleuren worden getoond. De HTC One M9 zal beschikken over een 5 inch-scherm met een full HD-resolutie (1920x1080). Onder de motorkap vinden we de nieuwe Qualcomm Snapdragon 810-chipset die draait op 2.0 GHz in combinatie met 3GB RAMgeheugen. Aan opslag is 32GB beschikbaar en deze kan eventueel uitgebreid worden met een microSD-kaart tot 128GB. Aan de achterzijde zit geen dubbele, Ultrapixel of andere camera, maar 'gewoon' een 20 megapixel-exemplaar. Aan de voorzijde vinden we wel een 4 ultrapixel-camera.

Zoals verwacht draait het geheel op Android 5.0 Lollipop in combinatie met HTC Sense 7, vinden we Boomsound-speakers aan de voorzijde van de M9 en zijn alle verbindingsopties zoals NFC, Bluetooth 4.1, 4G en WiFi beschikbaar. Het toestel is 9,61 dik (of dun) en weegt 157,5 gram.

Ook Evan Blass, bekend als 'professioneel tech-lekker' EVLeaks, zet zijn vraagtekens bij de echtheid van de renders. Volgens hem gaat het om niet-definitieve renders die door een andere site als 'goedkope scoop' werden gebracht.

Ons lijkt het plaatsen van de foto's door de shoppingsite Cyberport inderdaad een truc om het goed te doen in Google-rankings. Het lijkt ons in ieder geval onwaarschijnlijk dat de voorzijde van het toestel éxact hetzelfde blijft als bij de HTC One (M8) en de renders lijken meer een combinatie van de voorzijde van de HTC One (M8) en de achterzijde van de HTC One M9.

Prijs en beschikbaarheid

Ook weet MobileGeeks een prijs te melden, de HTC One M9 zal te koop zijn vanaf april en een prijs meekrijgen van € 749 in Duitsland. Qua kleur is er de keuze uit 'gunmetal grey' en 'gold on silver' waarbij er een gouden voorkant en zilveren achterkant te zien is. De afbeeldingen zijn vrij overtuigend, maar zien er behoorlijk anders uit dan wat in eerder opgedoken persrenders te zien was.

We weten pas 100% zeker bij de aankondiging die zal plaatsvinden op 1 maart in Barcelona hoe het toestel er uit gaat zien. Uiteraard zal Androidworld aanwezig zijn bij de lancering.

Via MobileGeeks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk