HTC One (M8): update naar Android 4.4.3 begint aankomende week

HTC One (M8): update naar Android 4.4.3 begint aankomende week

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

HTC One (M8)

De HTC One (M8) is de opvolger van de in 2013 uitgebrachte HTC One (M7). Eigenlijk heten beide toestellen gewoon HTC One, maar om verwarring te voorkomen wordt de interne naam van de specifieke toestellen aan de naam toegevoegd. De HTC One van 2014, de One (M8), heeft een bijzondere eigenschap: naast dat het toestel uit aluminium vervaardigd is, zijn er twee camera's aan de achterzijde van het toestel te vinden. Eén van de twee camera's legt diepte-informatie vast, waardoor het mogelijk is om 3D-achtige effecten toe te voegen aan foto's en om de achtergrond van foto's onscherp te maken.

Een paar dagen geleden liet een medewerker van de Amerikaanse afdeling van HTC weten dat de update naar Android 4.4.3 voor de One (M8) voor volgende week op de planning staat.

De update naar Android 4.4.3 brengt voornamelijk stabiliteitsverbeteringen. Of HTC zelf nieuwe functies toevoegt aan deze nieuwe systeemsoftwareversie voor de M8 is nog niet bekend.

Geen Android 4.4.4

Er zal geen update komen naar Android 4.4.4 voor de HTC One (M8), maar dat is eigenlijk ook geen probleem. HTC laat weten dat de beveiligingsverbeteringen die met Android 4.4.4 gekomen zijn, wél verwerkt zijn in de Android 4.4.3-update voor de One (M8). Aangezien er verder voor niet-Nexus-toestellen niet echt iets veranderd is tussen deze twee versienummers, is de update naar 4.4.3 voor de M8 in feite hetzelfde als een update naar Android 4.4.4.

Overigens wil dit niet zeggen dat de One (M8) geen nieuwe updates meer zal ontvangen: in tegendeel zelfs. De One (M8) zal snel na het verschijnen van Android L worden voorzien van een update naar deze nieuwe Androidversie.

Beschikbaarheid

De update naar Android 4.4.3 wordt eind aankomende week uitgerold voor M8-toestellen in de Verenigde Staten die niet aangepast zijn door providers (non-branded). Bij de vorige HTC-update zagen we dat binnen enkele weken ook de update voor non-branded-toestellen in Nederland en België volgde.

HTC heeft beloofd om binnen 90 dagen van het verschijnen van Android L de beide One-toestellen, de M7 en M8, te zullen updaten naar deze aankomende Androidversie.

Bron: Android Police, tip: Patrick

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk