HTC One (M8): update naar Android 4.4.3 begonnen in VS

HTC One (M8): update naar Android 4.4.3 begonnen in VS

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android 4.4.3 voor HTC One (M8)

De HTC One (M8) is hét vlaggenschip bij uitstek voor HTC. De buitenzijde van het toestel is bijna volledig gemaakt van aluminium en de dubbele camera aan de achterzijde maakt het mogelijk om een diepte-effect aan foto's toe te voegen. Het Taiwanese bedrijf belooft tijdig updates voor zijn vlaggeschiptoestellen en komt deze, in ieder geval de laatste tijd, goed na.

De update naar Android 4.4.3 is vrij groot, maar liefst 592 MB. Dit ondanks dat de verschillen tussen Android 4.4.2 en 4.4.3 op zich heel klein zijn. Het is nog niet duidelijk welke nieuwe functies HTC zelf toegevoegd heeft. We weten wel dat het bedrijf middels de Google Play Store de laatste tijd al een aantal applicaties, waaronder de klok/wekker-app, heeft geüpdatet. Ook is er een service-pack binnengekomen dat nieuwe functies kan bieden en beveiligingslekken kan dichten nog voor er een update voor het toestel zelf uit is.

HTC One (M8) Android 4.4.3

Geen Android 4.4.4

Er zal volgens HTC geen update komen naar Android 4.4.4 voor de HTC One (M8). HTC laat weten dat de beveiligingsverbeteringen die met Android 4.4.4 gekomen zijn, verwerkt zijn in de Android 4.4.3-update voor de One (M8). Hierdoor komst deze update naar Android 4.4.3 in feite neer op een update naar 4.4.4. Vermoedelijk heeft het verwerken van de beveiligingsverbeteringen van Android 4.4.4 in de update er voor gezorgd dat deze iets later was dan gepland.

Overigens wil dit niet zeggen dat de One (M8) geen nieuwe updates meer zal ontvangen: in tegendeel zelfs. De One (M8) binnen 90 dagen na het verschijnen van Android L worden voorzien van een update naar deze nieuwe Androidversie.

Beschikbaarheid

De update is nu alleen nog beschikbaar voor de simlockvrije ontwikkelaarsversie van de HTC One (M8) die alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar is. Gezien de eerdere recente updates van HTC lijkt het waarschijnlijk dat de update in Nederland en België binnen enkele weken zal komen.

Bron: Android Police, screenshot XDA Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk