HTC One (M8) mini verschijnt bij Zweedse provider

HTC One (M8) mini verschijnt bij Zweedse provider

HTC One-familie

Vorig jaar bracht HTC de HTC One (M7) op de markt, een high-end telefoon met een 4,7 inch-scherm, quadcore-processor, 2 GB RAM en de inmiddels bekende Ultrapixel-camera. Wat later werd ook de HTC One mini gepresenteerd, die het uiterlijk grotendeels deelde van zijn grotere broer, maar qua specificaties niet echt high-end te noemen was. Fabrikanten van telefoons brengen vaker deze 'mini-versies' uit, maar deze zijn nagenoeg allemaal vaak een stuk minder krachtig dan de grote varianten, behalve Sony's Xperia Z1 Compact, die dezelfde processor, camera, RAM-hoeveelheid en features zoals waterdichtheid aan boord heeft als de Xperia Z1.

One (M8)

Deze week heeft HTC zijn nieuwe vlaggenschip van 2014 gepresenteerd, de HTC One (M8), waarvan we ook een hands-on hebben. Dit toestel heeft een 5 inch scherm, quadcore-processor en 2GB werkgeheugen aan boord. Op de achterkant vinden we twee camera's de 'Duo Camera' en de frontcam heeft een resolutie van 5 megapixels. Het toestel komt in drie kleuren op de markt, bevat een 2600 mAh-accu en ook de Boomsoundspeakers zijn weer aanwezig op de voorkant van het toestel.

HTC One (M7) naast HTC One mini

One (M8) mini

Geruchten over een mini-variant van deze M8 doen ook al langer de ronde. Zo zagen we een tweet voorbij komen waarin dit toestel werd genoemd en ook werden er al specificaties genoemd. Het toestel zou een 4,5 inch-scherm krijgen, maar zou ook gebruik gaan maken van onscreen-knoppen. De camera op de achterkant zou geen Ultrapixel-camera zijn, maar een normale camera met een resolutie van 13 megapixels. De frontcam zou een 5 megapixel-exemplaar worden en er zou 1 GB werkgeheugen aanwezig zijn. Over het interne geheugen wordt gezegd dat dit 16 GB zou bedragen, maar dat er wel een microSD-kaartslot in het toestel te vinden is om dit uit te breiden. De processor zal een quadcore-variant zijn van de Snapdragon 400 van Qualcomm en de mini-telefoon zal worden uitgeleverd met Android 4.4.2 KitKat met daaroverheen de Sense 6.0-schil van HTC.

Beschikbaarheid

Wanneer we deze kleinere variant moeten gaan zien is nog onbekend, maar de naam 'M8 mini' is nu wel te vinden in het systeem van een Zweedse telefoonprovider, wat zou kunnen wijzen op een snelle aankondiging. Wil je gewoonweg de normale HTC One (M8) aanschaffen, neem dan hier een kijkje.

Bron: Telia via Droid-Life

Lees meer over:
HTC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties