HTC One (M8): uitrol Android 5.0.1 Lollipop begonnen in Verenigde Staten

HTC One (M8): uitrol Android 5.0.1 Lollipop begonnen in Verenigde Staten

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Amerikaanse variant

Met de introductie van de HTC One (M8) werd de nieuwe lijn die ingezet werd met de HTC One (M7) in 2013 voortgezet. Nu, bijna een jaar later ontvangt het vlaggenschip van 2014 de update naar Android 5.0 in combinatie met HTC Sense 6.

Met Android 5.0 wordt er een grote stap gemaakt door Google om het besturingssysteem nog volwassener te maken. In deze nieuwste Android-versie zijn vele vernieuwingen doorgevoerd, zo zien we onder andere meer snelheid, maar ook de notificaties zijn aangepakt en het geheel is overgegaan op een nieuw Material Design. Dit nieuwe design is nog niet echt doorgevoerd in de nieuwe HTC Senseversie.

Video

Vanmorgen dook er nog een video op van Android 5.0.1 in actie op de HTC One (M8).

Beschikbaarheid

Android 5.0.1 voor de HTC One (M8) wordt momenteel uitgerold in de Verenigde Staten, zo tipte Androidworld-lezer Michel ons. Zijn toestel is 'omgezet' naar een Amerikaanse variant (met Amerikaanse identificatiecode, CID), waardoor hij de update kan ontvangen. De update heeft een grootte van ruim 584MB en heeft versienummer 4.16.1540.8 meegekregen.

Wanneer de update beschikbaar is in Nederland en België is niet bekend, maar we verwachten dat deze snel zal volgen als er geen grote problemen ontstaan met de Amerikaanse variant. Bij de update naar Android 4.4 KitKat duurde het ongeveer een maand voordat de update ook in Nederland werd uitgerold. We verwachten ook dat de update voor de HTC One (M7) op korte termijn volgt.

Tip en screenshots: Michel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk