HTC Ocean-concept: smartphone zonder fysieke knoppen

HTC Ocean-concept: smartphone zonder fysieke knoppen
Een concept van HTC toont de Ocean met Sense Touch, oftewel een smartphone zonder fysieke knoppen die werkt via het aanraken van de zijkanten van de behuizing. Interessant of heb jij liever fysieke knoppen?

HTC Ocean

Een concept van een toestel zonder fysieke knoppen, die geheel kan worden bediend via de behuizing van het toestel zelf. De zijkant van deze HTC Ocean zijn aanraakgevoelig, waardoor je bijvoorbeeld snel het volume kunt regelen of de helderheid van het scherm, getuige onderstaande conceptvideo. Een designer van HTC liet dit zien op een website, maar inmiddels bevat deze een wachtwoord, zodat deze niet meer openbaar te bekijken is.

Wel liet de persoon weten dat het slechts een concept betreft, dus of we deze technieken in de toekomst gaan zien is nog maar zeer de vraag. Het filmpje begint met de woorden 'Introducing Ocean with Sense Touch', oftewel de naam van het toestel en die van de nieuwe techniek. Het toestel bevat een dubbele camera en we zien ook dat er Google-diensten gebruikt worden, dat er apps gestart worden en dat bepaalde bewegingen in verschillende applicaties weer tot andere mogelijkheden kunnen leiden.

Blik op de toekomst?

Of we hier een glimp hebben gezien van de toekomst is natuurlijk nog de vraag. De designer heeft verschillende keren genoemd dat het een concept betreft, maar waarom zou je dan wel opeens een wachtwoord op een website zetten, zodat de content niet meer te zien is? 

Zou jij zoiets weleens willen proberen of heb jij toch liever fysieke knoppen om bijvoorbeeld het volume te kunnen regelen of te kunnen zoomen tijdens het fotograferen?

Lees meer over:
HTC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties