Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • OnePlus 6T

 • Huawei Mate 20 Pro

 • Samsung Galaxy S10

 • Google Pixel 3 XL

 • Samsung Galaxy Note 9

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

HTC Live, succes moet je vieren...

· 14 oktober 2010

Als AW-blogger zie je ook nog wel eens wat anders dan je beeldscherm, gisteravond waren we uitgenodigd in de Beurs van Berlage om het evenement HTCLIVE bij te wonen. Dit feest was voornamelijk bedoeld voor de klanten van HTC in de retailsector en de pers. En bij HTC weten ze hoe ze feestjes moeten organiseren, ten eerst was de locatie (Bbeurs van Berlage) al schitterend maar daarnaast was de aankleding, catering en de muziek van hoog niveau (SunneryJames & Ryan Marciano). Voor de presentatieklussen huur je tegenwoordig gewoon een soapster of twee, zo stonden GiGi en Valerio op het podium en was er een dansgroep die een half uur lang ontzettend hun best deed om hun nek te breken op een elegante manier. Maar was er nog nieuws?

Desire HD en Z

Natuurlijk was er naast alle uiterlijke vertoon ook ruimte voor de nieuwe toestellen van HTC. Zo konden we (weer) even spelen met de HTC Desire HD en en de HTC Desire Z, deze toestellen hebben we al een aantal malen
besproken. De HD is een "kopie" van de Windowsversie zoals die al een tijdje in het assortiment zit, het beschikt over een heel groot scherm en nog wat leuke extra's in de UI. Bij de Desire Z valt vooral het fragiele sluiting/openings systeem op, je kunt het geen slider noemen omdat de twee delen echt van elkaar komen bij het openen en sluiten van de telefoon. Ons lijkt het een punt waar snel schade op gaat treden, maar de HTC vertegenwoordigster (werken er alleen vrouwen bij HTC op Mark Moons na?) wist ons te verzekeren dat het stevig genoeg was. Tijdens de "keynote" van Mark Moons kregen we het goede nieuws dat de Desire HD vanaf volgende weekin de winkels ligt en sommige telefoonwinkels zullen hem dit weekend al te koop aanbieden. De Desire Z zal vanaf volgende maand in de schappen liggen. Ook de Legend krijgt er een mooi broertje of zusje bij, Mark liep op het podium te zwaaien met een Legend in het mat zwart. Zelfs vanaf die afstand zag dat er impressive uit, kopers van de matzwarte Legend-editie maken ook nog eens kans om een Zwarte "Black Legend" Porsche te winnen (voor een 2 maanden dan, hierover meer in een andere post). Helaas waren de vrouwen die de hele avond op de motorkap lagen niet inclusief. Nog groter Legendnieuws is dat de matzwarte Legend op 2.2 draait... Lijkt me logisch dat de rest dat dan ook krijgt.

HTC doet het goed

Dat het goed gaat met HTC Benelux is een understatement, het ziet er naar uit dat de omzet dit jaar verdubbeld zal gaan worden ten opzichte van 2009. Wanneer je weet dat de omvang van de smartphone-markt niet toegenomen is, kun je begrijpen dat HTC heel veel markt aandeel afgesnoept heeft van bijvoorbeeld Nokia. Android is de grote katalysator van het succes achter HTC, vanaf het begin van Android in 2005 zijn ze betrokken geweest bij de ontwikkeling en ze waren de eerste producent in de Handset-allience en het eerste merk wat een device met Android op de markt bracht. In 2010 zijn meer dan de helft van de Androidtoestellen gemaakt door HTC en met het tempo waarmee ze nu nieuwe devices uitbrengen zal dat alleen nog maar meer worden.

Android moet je uitleggen

HTC gaat zich in de komende reclamecampagnes focussen op de gebruikersgroepen die nu de Android-smartphone gaan ontdekken. Het blijkt namelijk dat deze groep (Early Majority in marketing termen) meer behoefte heeft aan uitleg en demonstratie van zo een toestel. In de komende spotjes zullen ze dan ook dieper ingaan om de functionaliteiten en de mogelijkheden van de diverse devices. Hiermee geeft ook HTC aan dat Smartphones meer en meer de "gewone" mobieltjes gaan vervangen. Niet altijd bewust want een klant kiest ook wel eens een toestel zonder dat hij/zij weet dat het een smartphone is. Vooral op die groep mensen zal de reclame-campagne zich gaan focussen. In de keynote kregen we ook nog een stukje te zien van de HTCSense.com website die onlangs gelanceerd is. Met deze service kun je je telefoon beheren en gebruiken zonder dat deze bij je in de buurt is, daarnaast kun je hem bijvoorbeeld ook "locken" wanneer je hem verliest en zelfs volgen op je beeldscherm. Maar helaas alleen voor de Desire HD en Z gebruikers.

Conclusie

Bij HTC weten ze hoe ze een feestje moeten organiseren, net niet over the top maar als je zoveel succes hebt dan mag het van ons. De twee nieuwe Desire's zijn een mooie aanvulling op het assortiment, mischien niet zo spectaculair als we gehoopt hadden, maar toch... Het gaat te ver om te stellen dat HTC een monopolie heeft op de Nederlandse Android/smartphonemarkt, maar het zit er niet ver vanaf. Wat ons betreft zou iets meer concurrentie best mogen...

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (17)
Bezig met laden van reacties...