HTC test nu advertenties op je homescherm, dit moet je weten

HTC test nu advertenties op je homescherm, dit moet je weten

Advertenties in BlinkFeed

Advertenties in het nieuwsoverzicht van HTC, BlinkFeed genaamd, zijn niet nieuw. Bij artikelen die via BlinkFeed gelezen worden, zijn soms ook advertenties te zien. Uitgevers krijgen een gedeelte van de advertentie-inkomsten die worden gegenereerd via BlinkFeed. Er deden al een tijdje geruchten de ronde dat HTC een nieuw soort advertenties zou gaan uitrollen.

Met de nieuwe advertenties, die onder andere verzorgd worden door Yahoo, Twitter en Appia, wil HTC adverteerders de mogelijkheid bieden om producten, apps of diensten onder de aandacht te brengen. De advertenties zien er net zo uit als andere BlinkFeed-berichten, maar bevatten bijvoorbeeld een 'Kopen'-knop. Op deze manier wil HTC er voor zorgen dat de gebruiker de advertenties niet als storend beschouwd. Een voorbeeld van een dergelijke advertentie zie je hieronder.

HTC test de advertenties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Taiwan en China. Of de advertenties in Nederland en België ook worden getest, is nog niet bekend. De nieuwe advertenties worden onder meer op de vlaggenschepen van de fabrikant, de HTC One M8 en HTC One M9, weergegeven.

Advertenties in BlinkFeed uitschakelen

Het is vooralsnog niet mogelijk om advertenties in BlinkFeed uit te schakelen, maar die optie komt er wel. Wanneer je liever BlinkFeed in zijn geheel uit wilt schakelen, kan dat ook. Dat doe je door met twee vingers op het homescherm te 'knijpen'. Je krijgt dan een overzicht van jouw homescreens. Swipe tot je bent aanbeland bij BlinkFeed en druk dan op 'Verwijderen'.

De nieuwe advertenties in BlinkFeed worden vooralsnog alleen getest en zijn nog niet voor iedereen en nog niet voor alle markten zichtbaar. Vermoedelijk zal HTC de wijzigingen terugdraaien wanneer blijkt dat er veel negatieve reacties van gebruikers komen.

Bron: HTC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer