Deze HTC-smartphones krijgen Android 8.0 Oreo

Deze HTC-smartphones krijgen Android 8.0 Oreo

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HTC en Android Oreo

Android Oreo is officieel en natuurlijk willen heel veel mensen, die geen Pixel- of Nexustoestel hebben, nu graag weten of en wanneer hun toestel in aanmerking komt voor de nieuwe Androidversie.

Fabrikanten hebben als het goed is, Android 8.0 Oreo al tijdig in handen gekregen om de versie te testen op hun toestellen. Zij moeten namelijk deze nieuwe Androidversie geschikt maken voor hun toestellen, bekijken of alles goed werkt en waar nodig aanpassingen verrichten.

HTC heeft de versie ook gekregen en klaarblijkelijk getest. De Taiwanese fabrikant laat namelijk op een vraag van een gebruiker op Twitter weten welke toestellen Android Oreo krijgen. Het gaat om de vorig jaar aangekondigde HTC 10, en de dit jaar aangekondigde HTC U Ultra en HTC U11. Deze toestellen zullen wereldwijd voorzien worden van Android 8.0. HTC meldt verder dat details over deze update en andere toestellen die in aanmerking komen, op korte termijn bekend worden gemaakt.

Opmerkelijk is de keuze van HTC niet. Het gaat om topmodellen uit 2016 en 2017 en vlaggenschepen krijgen vaker, tenminste twee versie-updates van fabrikanten. We verwachten dat de dit jaar aangekondigde HTC U Play ook nog aan het rijtje wordt toegevoegd. Er zijn de afgelopen jaren ook nog een aantal HTC Desire-toestellen en toestellen in de One-serie aangekondigd. Toestellen die al twee grote updates hebben ontvangen, zullen hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking komen voor Oreo.

Overigens zijn het niet alleen fabrikanten die iets van doen hebben met nieuwe Androidversies. Ook providers moeten de updates in verschillende landen goedkeuren, voordat ze naar de eindgebruikers kunnen. Een termijn van de uitrol van Oreo naar eerder genoemde toestellen, heeft HTC nog niet bekend gemaakt. Als het zover is, dan lees je dat uiteraard op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk