HTC brengt in 2019 tweede blockchain-telefoon uit

HTC brengt in 2019 tweede blockchain-telefoon uit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

HTC komt dit jaar met een opvolger van de HTC Exodus-blockchain-telefoon. Volgens het bedrijf staat de technologie in zijn kinderschoenen en is er nog veel potentieel.

HTC Exodus 1

Eind vorig jaar bracht HTC zijn Exodus 1 telefoon uit die speciaal ontwikkeld is met blockchain-technologie voor het verhandelen van cryptomunten. We spraken met HTC op het Mobile World Congress in Barcelona over het nicheproduct en toen bevestigde het merk alvast zijn vertrouwen in het potentieel van de telefoon. HTC heeft nu aangekondigd dat de Exdodus 1 dit jaar een opvolger krijgt, dat meldt Taiwan News.

De eerste blockachain-smartphone van het merk was in feite vergelijkbaar met het HTC U12 Plus-vlaggenschip, maar dan met een paar hardware-aanpassingen en andere software zoals een crypto-portefeuille voor Bitcoin. Phil Chen, HTC's decentralized chief officer, zegt nu dat de verkoop van de Exodus 1 volgens de verwachtingen van het bedrijf verloopt en dat er in de tweede helft van het jaar een opvolger komt. 

[readmore articles="198104"]

blockchain telefoon

Onontgonnen terrein

Volgens Chen heeft blockchain zoveel potentieel omdat het niet alleen een krachtige manier is om transacties te maken, maar daarnaast wordt ook de privacy van de gebruiker gerespecteerd. Chen benadrukt dat het belang van de technologie nog in zijn kinderschoenen staat en dat blockchain nog steeds onontgonnen terrein is. We zien ook dat merken als Facebook steeds meer interesse tonen op het gebied van cryptomunten, want later dit jaar zou het bedrijf een eigen cryptomunt uitbrengen

[readmore articles="196552"]

Toch is het nog maar de vraag hoe die Exodus 2 er zal uitzien, want Sinds de HTC U12 Plus heeft het merk geen nieuw high-end toestel uitgebracht. Het merk heeft bekend gemaakt dat het zich dit jaar op het middensegment wil focussen. Mogelijk zal de volgende Exodus-telefoon opnieuw gebaseerd zijn op de U12 Plus, al verwachten we eerder dat HTC het toestel zal baseren op een nieuwe high-end smartphone die het merk later dit jaar zal uitbrengen. HTC stelde eerder dat we eind 2019 een nieuw vlaggenschip konden verwachten.

[readmore articles="199333"]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk